Η ανάπτυξη της σαλμονέλας στα νωπά φαγητά είναι τόσο συχνή, όσο και επικίνδυνη. Γι ‘αυτό έχετε υπ’ όψιν τα εξής:

• Βρίσκεται: Στα φρούτα και τα λαχανικά, στα πουλερικά και τα αυγά καθώς και στα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά.

• Προκαλεί: Ναυτία, διάρροια, πυρετό και εμετό. Τα συμπτώματα παρουσιάζονται μετά από μία έως και τρεις ημέρες.

• Αποφύγετέ την: πλύνετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ ψήνετε τα πουλερικά στους 75ο C και άνω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης