Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ένα θέμα που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού που μας εκπροσώπησε στη Eurovision και κέρδισε με τίτλο “ My Νumber Οne”, τραγούδι που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου. Για τη σύνθεση του τραγουδιού ο συνθέτης Μάνος Ψαλτάκης με δικαστική απόφαση που είναι και άμεσα εκτελεστή διεκδίκησε τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η μουσική ανήκει στον Χρήστο Δάντη.

Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την 4729/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του Μ.Ψαλτάκη στο έργο του, (υπόθεση που είχε χειριστεί η πληρεξούσια δικηγόρος του, Έλλη Γ. Ρούσσου) εκ μέρους του κυρίου Δάντη και αναγνώρισε ότι τα κουπλέ του τραγουδιού του «My number one » είναι έργο του Μάνου Ψαλτάκη. Επίσης επιδικάστηκε ποσό 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη».

Η απόφαση αυτή είναι προσωρινά εκτελεστή και η δικηγόρος του συνθέτη, Έλλη Ρούσσου, θα προχωρήσει και για την επιδίκαση των περιουσιακών δικαιωμάτων (ringtones, downloads τραγουδιών κοκ ). Όσον αφορά την πλευρά του Χρήστου Δάντη δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη πληροφορία μέχρι στιγμής.

 
Πηγή: tralala.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης