Κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον δήλωσε «Έχει κουπί ακόμα, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά πιστεύω ότι, διάολε, δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι, είμαστε οι Έλληνες. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε και θα γυρίσουμε σελίδα. Το έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη».

Φυσικά αναφέρθηκε στις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Πλούτος», τις οποίες σκηνοθετεί, συνθέτει και παίζει ο ίδιος. Ένα από τα αγαπημένα του έργα, όπως αναφέρει και ο ίδιος, «το έργο το έχω αγαπήσει από το 1985, που το είχα κάνει με τον Λούκα Ρονκόνι στην Επίδαυρο, σε παράσταση του Εθνικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλλιτέχνης επισήμανε πως η κωμωδία «Πλούτος» είναι μια ιδιαίτερη κωμωδία και ο Αριστοφάνης ένας μεγάλος ποιητής. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τα λέει χοντρά βέβαια, βωμολοχεί, αλλά όλα αυτά μέσα σε μια μαγεία που μόνο ένας ποιητής μπορεί να επιτύχει». Ακόμη σχολίασε αρνητικά άλλους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τις παραστάσεις του Αριστοφάνη με ένα διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν καταλαβαίνουν το ύφος του, «τελευταία δεν το καταλαβαίνουν αυτό και παρουσιάζουν τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σαν καλαμπούρια από επιθεώρηση, κάτι λαϊκούρες, με την κακή έννοια. Ο κόσμος γελάει, βέβαια, νομίζοντας πως κατάλαβε και δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια γιατί πιο παλιά έχουμε δει εξαιρετικές παραστάσεις».

 
Πηγή: tralala.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης