Γιορτάζει την Ημέρα της Μουσικής με ξενάγηση στους χώρους του, ανοικτά μουσικά δρώμενα αλλά και μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού και κρουστών στις αίθουσες συναυλιών του, στον αύλειο χώρο του και στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Concerto στην έδρα του επί της Μάγερ 18, στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, την ίδια ημέρα ξεκινά το Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2013 στο Εθνικό Ωδείο με δωρεάν προγράμματα γνωριμίας με τη μουσική για βρέφη, νήπια και παιδιά μέχρι 8 ετών καθώς και θερινές προσφορές για μεγαλύτερα παιδιά και νέους.

Πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

11π.μ.-2 μ.μ. Ξενάγηση στους χώρους του Εθνικού Ωδείου και του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης».

4 μ.μ. Συναυλία με το σύνολο εγχόρδων Hellenic Musica Viva υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Λουντμίλας Λιμόροβα που θα παρουσιάσει τα κοντσέρτα ΄Ανοιξη και Καλοκαίρι από τις Τέσσερεις Εποχές του A. Vivaldi και το έργο Rag Time του Sc. Joplin με σολίστ τους νεαρούς σπουδαστές Παναγιώτη Νικολάκη και Κυριάκο-Μάριο Ζυγούρη.

4.30 – 6.30 μ.μ. «Μουσικό Ταξίδι στο Πιάνο» με τους σπουδαστές των τάξεων των καθηγητών Σάββα Ζαφειρόπουλο και Μαρίνα Λαμπρινούδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5-8 μ.μ. «Το σύγχρονο τραγούδι αποχαιρετά τη χρονιά με ομαδικό μάθημα» Ανοικτό μάθημα Σύγχρονου Τραγουδιού με τους καθηγητές: Άννα Διαμαντοπούλου, Φιλιώ Επιφανίου, Σεβαστή Κατσαφάνα, Μαρία Καμπούρη.

6-7 μ.μ. Έργα για πιάνο της τάξης σύνθεσης του Περικλή Κούκου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα έργα των Κωνσταντίνου Παππέλη , Χρήστου Πουρή και Νίκου Φλεριανού. Ερμηνεύει η Ελένη Νικολαΐδη.

7-7.30 μ.μ. Έργα για πιάνο των Μανώλη Καλομοίρη και Περικλή Κούκου. Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Παππέλης.

7.30-8 μ.μ. Ανοικτό ομαδικό μάθημα Κρουστών με τους σπουδαστές της τάξης του καθηγητή Βασίλη Βασιλάτου.

8 μ.μ. Πτυχιακές Εξετάσεις Drums με τον Βίκτωρα Χαρίση, τάξη Σεραφείμ Μπέλλου από το Παράρτημα Παπάγου.

9 μ.μ. Συναυλία « Στα σύνορα του Παραδοσιακού με το Ethnic…» με ήχους από την Ελλάδα και τον ευρύτερο μεσογειακό χώρο που παρουσιάζουν το Παραδοσιακό Τμήμα του Εθνικού Ωδείου υπό τη διδασκαλία του Βασίλη Βασιλάτου και η Ομάδα Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον αύλειο χώρο του Εθνικού Ωδείου.

Πληροφορίες για το OPEN DAY -δηλώσεις συμμετοχής για τα θερινά μαθήματα: Γραμματεία Εθνικού Ωδείου, Μάγερ 18, Πλ. Βάθη, Αθήνα ( τηλ. 210 5233175).

 
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης