Η Πατρίσια Κας ερμηνεύει Εντίθ Πιαφ στο θέατρο Badminton 14/6

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 13:59
Η Πατρίσια Κας ερμηνεύει Εντίθ Πιαφ στο θέατρο Badminton 14/6
Η παράσταση «Η Κας ερμηνεύει Πιαφ» είναι, όπως δηλώνει η ίδια η Πατρίσια Κας, ένας φόρος τιμής σε μια διαχρονική καλλιτέχνιδα που πάντα θαύμαζε, το soundtrack μιας ζωής γεμάτης πάθος. Και συνεχίζει:

Η παράσταση “KAAS CHANTE PIAF” είναι πάνω από όλα ερμηνεία. Το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, έπρεπε να είναι άρρηκτα δεμένο με το ασύγκριτο ταλέντο της φυσικά αλλά επιπλέον με μια ζωή γεμάτη αγωνία, ατέλειωτη χαρά και άσβηστο πάθος για την ζωή και τον έρωτα. Ένα ήταν σίγουρο: το συγκεκριμένο project έπρεπε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια –γνωστή στο ευρύ κοινό- συλλογή τραγουδιών της Εντίθ Πιαφ.

Όταν γεννήθηκε η ιδέα γι’ αυτή την παράσταση, είχα πολύ αγωνία -ήξερα από την αρχή ότι ένας φόρος τιμής στην Πιαφ, ήθελε κάτι παραπάνω από ταλέντο. Για να ερμηνεύσει κάποιος αυτή την ασύγκριτη καλλιτέχνιδα με τον απαιτούμενο σεβασμό που αξίζει στην ίδια και στην δουλειά της, χρειάζεται κουράγιο, αυτοπεποίθηση και κάποια εμπειρία ζωής. Ήμουν έτοιμη για μια τέτοια περιπέτεια;

Άρχισα να σκέφτομαι με εικόνες… και αργά αλλά σταθερά να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που άρχιζε πια να υλοποιείται στο μυαλό μου. Ο τίτλος της παράστασης - KAAS CHANTE PIAF – έπρεπε να είναι ένας φόρος τιμής στην Πιαφ μέσα από τα τραγούδια της φυσικά, αλλά πέρα από αυτό, έπρεπε να είναι μια διαδρομή μέσα από εμπειρίες και συναισθήματα που σημάδεψαν την ζωή της. Τα παραπάνω οδήγησαν στην επιλογή του ιδιαίτερα χαρισματικού και ταλαντούχου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Abel Korzeniowski, που συνέθεσε μια αριστουργηματική θεατρική απόδοση των τραγουδιών της Πιαφ, προσδίδοντας στην παράσταση το μεγαλείο που της αξίζει.

Η παράσταση KAAS CHANTE PIAF είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Ήθελα αυτός ο φόρος τιμής να είναι σύγχρονος, θεατρικός και παράλληλα αστικός -μια μουσική περιήγηση σε νότες και εικόνες έξω από τα συνηθισμένα. Ο σεβασμός στην Εντίθ Πιαφ και στο ταλέντο της καθώς και στις υπέροχες μουσικές σκέψεις του Abel Korzeniowski ήταν πηγαίος- το να βρω ή ίδια την θέση μου μέσα σε όλο αυτό και ταυτόχρονα να είμαι αληθινή απέναντι σε μένα και στο κοινό- πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εύκολο.

Μέσα από την παράσταση, θα ανακαλύψετε νέες ερμηνείες από τραγούδια που ξέρετε και αγαπήσατε, καθώς και κάποια τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί. Ελπίζω η παράσταση να σας γοητεύσει όσο γοητεύτηκα και εγώ από την προσωπικότητα της Εντίθ Πιαφ.

Η παράσταση που ακολούθησε την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ, έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Carnegie Hall στη Ν. Υόρκη και το Operetta Theatre στη Μόσχα, με τεράστια επιτυχία. Τώρα και το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει στο θέατρο Badminton, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

 

“KAAS CHANTE PIAF”

Η ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ

Θέατρο BADMINTON

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΣΤΙΣ 21:00

 

Εισιτήρια: 30/ 40/ 50/ 60/ 75 ευρώ

Προπώληση: viva.gr / 11876 / abcd.gr / 210 8840600 /

καταστήματα PUBLIC, FORTHNET, βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Πηγή: tralala.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 13:59