Όταν ο Τζίμι Χέντριξ αναγνωρίζει τον Μέγιστο Έλληνα συνθέτη Μανώλη Χιώτη!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 14:08
Όταν ο Τζίμι Χέντριξ αναγνωρίζει τον Μέγιστο Έλληνα συνθέτη Μανώλη Χιώτη!
Ένας ακόμη μεγάλος έλληνας μουσικός που είχε ευρεία αποδοχή ακόμη και εκτός συνόρων, ήταν ο Μανώλης Χιώτης που με την τεχνική του στο μπουζούκι αλλά και την ταχύτητα με την οποία έπαιζε μουσική, καθιερώθηκε και έγινε γνωστός. Ακόμη και σήμερα ο Χιώτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για νέους συνθέτες. Το εντυπωσιακό σε όλο αυτό είναι πως ο μέγας κιθαρίστας της ροκ Τζίμι Χέντριξ πέρα του ότι ήταν θαυμαστής του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, δήλωνε και πως ο Χιώτης ήταν καλύτερος μουσικός από εκείνον.

Συγκεκριμένα σε περιοδεία του Μανώλη Χιώτη στην Αμερική ο Τζίμι Χέντριξ άκουσε το τραγούδι :«Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ» και εντυπωσιάστηκε τόσο που επεδίωξε να τον ακούσει μιας και έπαιζαν τότε σε διπλανά μαγαζιά.

Όταν λοιπόν τον άκουσε στο Σικάγο το 1965 ο Χέντριξ είπε τη θρυλική ατάκα : “ Ο Χιώτης παίζει κιθάρα καλύτερα από εμένα”. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα ο Χιώτης είχε ποτέ τη θέση που του αναλογούσε, μιας και ο όρος «Μπουζούκια» στην χώρα μας, δεν είναι πάντα ορισμός του «καλού», το σίγουρο είναι πως το μπουζούκι για τον Χέντριξ δεν ήταν όργανο κατώτερης τάξης…

Δείτε σχετικό βίντεο:

>
 

 
Πηγή: tralala.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 14:08