Ένας ακόμη μεγάλος έλληνας μουσικός που είχε ευρεία αποδοχή ακόμη και εκτός συνόρων, ήταν ο Μανώλης Χιώτης που με την τεχνική του στο μπουζούκι αλλά και την ταχύτητα με την οποία έπαιζε μουσική, καθιερώθηκε και έγινε γνωστός. Ακόμη και σήμερα ο Χιώτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για νέους συνθέτες. Το εντυπωσιακό σε όλο αυτό είναι πως ο μέγας κιθαρίστας της ροκ Τζίμι Χέντριξ πέρα του ότι ήταν θαυμαστής του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, δήλωνε και πως ο Χιώτης ήταν καλύτερος μουσικός από εκείνον.

Συγκεκριμένα σε περιοδεία του Μανώλη Χιώτη στην Αμερική ο Τζίμι Χέντριξ άκουσε το τραγούδι :«Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ» και εντυπωσιάστηκε τόσο που επεδίωξε να τον ακούσει μιας και έπαιζαν τότε σε διπλανά μαγαζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν λοιπόν τον άκουσε στο Σικάγο το 1965 ο Χέντριξ είπε τη θρυλική ατάκα : “ Ο Χιώτης παίζει κιθάρα καλύτερα από εμένα”. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα ο Χιώτης είχε ποτέ τη θέση που του αναλογούσε, μιας και ο όρος «Μπουζούκια» στην χώρα μας, δεν είναι πάντα ορισμός του «καλού», το σίγουρο είναι πως το μπουζούκι για τον Χέντριξ δεν ήταν όργανο κατώτερης τάξης…

Δείτε σχετικό βίντεο:

>
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης