Τζένη Βάνου: «Εμένα ο Θεός δεν με αφήνει ποτέ, όπως και να 'χει»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 12:44
Τζένη Βάνου: «Εμένα ο Θεός δεν με αφήνει ποτέ, όπως και να 'χει»
Η αγαπημένη τραγουδίστρια, αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας της μιλώντας στην «Espresso» λέγοντας πως η βαθιά πίστη της είναι αυτή που της δίνει δύναμη στο Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνει, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα.

Η Τζένη Βάνου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη στοματική κοιλότητα, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Ο λόγος οφειλόταν στο ότι ήταν μανιώδης καπνίστρια και έτσι αποφάσισε να στείλει το μήνυμα σε όλους τους καπνιστές «να κόψουν αμέσως το τσιγάρο».

Η ίδια δηλώνει «Δεν φοβάμαι να το πω: ναι, έχω καρκίνο, ο οποίος παρουσιάστηκε στην επιγλωττίδα και τον προλάβαμε ένα χιλιοστό προτού ακουμπήσει τις φωνητικές χορδές», ενώ συμπληρώνει «Εδώ και ενάμιση χρόνο πονούσε ο λαιμός μου και δεν μπορούσα να καταπιώ. Το μόνο που κατέβαινε ήταν το νερό. Όλα τα αλκοολούχα, ακόμη και η πορτοκαλάδα και η λεμονάδα, μου δημιουργούσαν πρόβλημα. Είχα πάει πέντε φορές στον δικό μου ωτορινολαρυγγολόγο και μου έλεγε ότι δεν έβρισκε τίποτα. “Δεν είναι τίποτα, κόψε το τσιγάρο και όλα θα γίνουνε καλά...” μου έλεγε, γιατί προφανώς δεν μπορούσε να βρει το σημείο όπου είχα πρόβλημα. Ήταν σε ένα σημείο της γλώσσας που δεν φαινόταν. Ένας πολύ καλός φίλος μου, βλέποντας ότι το πρόβλημα δεν υποχωρούσε, με έπεισε και πήγαμε σε ένα δικό του καθηγητή ιατρό ο οποίος, αφού με εξέτασε με μεγάλη λεπτομέρεια και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, μου είπε: “Έχετε... κάτι στην επιγλωττίδα και πρέπει αμέσως να εγχειριστείτε”».

Έτσι η Τζένη Βάνου προχώρησε σε εγχείρηση και όπως λέει «Δεν το κρύβω ότι την ώρα που κοίταξα τον γιατρό στα μάτια και μου είπε ότι πρέπει να χειρουργηθείς έπαθα σοκ. Το ίδιο έπαθαν και τα παιδιά μου -και ειδικά η κόρη μου που πήγε να... πεθάνει- όταν ο καθηγητής βγήκε από το χειρουργείο και τους ανακοίνωσε ότι έχω καρκίνο. Αν αυτό το πράγμα άγγιζε τις φωνητικές μου χορδές, θα μου αφαιρούσαν τον λάρυγγα και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό... Εγώ όμως σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου είχα δίπλα μου τον Θεό, ο οποίος πάντα μου δείχνει το άγγιγμά του. Δεν με αφήνει όπως και να 'χει και γι' αυτό βρέθηκε στον δρόμο ο κατάλληλος γιατρός ο οποίος με χειρούργησε λίγο πριν πάθω μεγαλύτερη ζημιά», Ακόμα, δηλώνει πως «Κάπνιζα μια ζωή και μέχρι την παραμονή της εγχείρησης. Ο καθηγητής όμως που με χειρούργησε μου είπε: “Εγώ δεν είμαι φανατικός αντικαπνιστής, αλλά αυτό που έχεις στον λαιμό σου είναι καθαρά από το τσιγάρο, κορίτσι μου”. Με όλη μου τη ειλικρίνεια, λοιπόν, από αυτή τη θέση που βρίσκομαι σήμερα εύχομαι σε όλους τους καπνιστές μακάρι να μπορέσουν να κόψουν το τσιγάρο γιατί είναι μεγάλη καταστροφή!»

 
Πηγή: tralala.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 12:44