Γιώργος Αρκουλής

Χρειάστηκε να κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια και να δείξω υπομονή –ως ποδοσφαιρόφιλος- χθες, παρακολουθώντας   από το αθλητικό κρατικό κανάλι τον αγώνα πρωταθλήματος Λαμίας – ΠΑΟΚ στην πόλη του σπουδαιότερου Ελληνα επαναστάτη του περασμένου αιώνα. Το ματς έληξε 0-1 με την ομάδα της οικογένειας Σαββίδη να συνεχίζει με άνεση την πορεία της προς ένα δεύτερο –συνεχές- πεπρωμένο, όμως αν μου ζητούσε κάποιος να βάλω τίτλο σε αυτό που είδα (κυρίως στο β΄ μέρος) θα χρησιμοποιούσα μια λέξη: ΠΑΡΩΔΙΑ. Και αν χρειάζονταν υπότιτλο, είχα έτοιμες επτά λεξούλες: «Οταν το ποδόσφαιρο ζηλεύει το θέατρο σκιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την λήξη του αγώνα, ένας φοβισμένος ρεπόρτερ πλησίασε τον προπονητή της ηττημένης ομάδας για να αποσπάσει την εξής δήλωση (στο περίπου): Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, αλλά δεν έγινε καλό παιγνίδι και δεν δημιουργήθηκαν φάσεις. Το ματς πήγε στη δύναμη και ο ΠΑΟΚ νίκησε χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών του. Συνεχίζουμε.

Δεν έλεγε την αλήθεια ο κόουτς. Η ομάδα της Λαμίας, ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην τρέχουσα περίοδο, χθες ήταν τόσο φοβισμένη όσο ποτέ, και ας αντιμετώπιζε αντίπαλο που χρησιμοποιούσε πλήθος αναπληρωματικών του μαχητών. Ηταν τόσο μεγάλη η προσπάθεια –όπως μου φάνηκε- οι Λαμιείς (λέμε τώρα!) να μη γίνονται απειλητικοί, σε βαθμό παρεξήγησης. Ακόμη και στο μοναδικό σημείο –κάπου στο 80ό λεπτό- που κέρδισαν έμμεσο σε πολύ επικίνδυνη θέση, είδα να συνωστίζονται τρεις παίκτες του Ακη Μάντζιου και να στήνουν μίνι σύσκεψη για το ποιος θα ακουμπήσει τη μπάλα, τελικά ο κλήρος έπεσε σε κάποιον ο οποίος χωρίς ιδιαίτερο κόπο έστειλε την μπάλα πάνω στο «ανθρώπινο τείχος» των Θεσσαλονικέων. Και κάπου εκεί έληξε η ωραία τελετή.

Νωρίτερα, στο παγωμένο γηπεδάκι της Τρίπολης, ο Αστέρας ήταν πολύ ανώτερος, νίκησε άνετα τον ουραγό Πανιώνιο, όμως μόνο ένας ψυχίατρος με πείρα θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί οι γηπεδούχοι εισέπραξαν επτά κάρτες σε βάρος τους (έναντι μιας των Νεοσμυρνιών), όταν με το 2-0 η εικόνα έδειχνε πως αγωνίζονταν «στο ρελαντί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Κάποιος άθλιος και πονηρός φίλος, μού σφύριξε πως οι επτά κάρτες για μια ομάδα, πλήρωνε κάπου 25 προς ένα (αριθ.1) σε στοιχήματα. Οπότε δεν μου πέφτει περαιτέρω λόγος…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης