Γιώργος Αρκουλής

Λαλίστατος μπήκε χθες το απόγευμα στην (τηλεοπτική)  ζωή μας, ο γγ για την Πρωτοβουλία Φροντίδας Πολιτών του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους (βεβαίως βεβαίως) για να ανακοινώσει στο πόπολο τι; Ότι στις 10 του μήνα, δηλαδή αύριο, θ’ ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών ηλικίας 60-64 με το πολυσυζητημένο Astra Zeneca και δύο μέρες μετά (12/02) εκείνη για τους δημο-γέροντες των 75-79 ετών. Δηλαδή την ευπαθή ομάδα πολιτών οι οποίοι  περίμεναν να ξεκινήσουν  με Phizer ή Moderna από την 1η τρέχοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Όπως μας έχουν ενημερώσει αρκετοί «πρόθυμοι λαγοί» ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες μέσω των (καλοταϊσμένων από την κυβερνητική προπαγάνδα) ΜΜΕ, τα δύο επαρκή (σε ποσοστό επιτυχίας)  εμβόλια δεν επαρκούσαν στην χώρα, χωρίς βεβαίως να δοθεί κάποια απάντηση στις καταγγελίες για εμβολιασμό χιλιάδων ‘συγγενών και φίλων’,  εκείνων δηλαδή που διαθέτουν πολιτική ή οικονομική εξουσία στην χώρα, άρα και πρόσβαση σε ρουσφέτι…

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά ίσχυσε και στα κορυφαία κράτη του πλανήτη. Διαβάζοντας  πρωτοσέλιδο  της USA TODAY (Εφ. Συν. Σ/Κ), είδα τον σαφή τίτλο του πρώτου θέματος που θυμίζει την ημέτερη αλχημεία (δηλαδή κομπίνα):

«Εξαπάτηση, δωροδοκία, κλοπή: κάποιοι εμβολιάζονται πριν έρθει η σειρά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά στην δυτική όχθη του Ατλαντικού, εκεί όπου με βάση την 2η τροπολογία του Συντάγματος κάθε πολίτης μπορεί να οπλοφορεί (άρα το να κλέβει είναι πταίσμα).

Να επανέλθω στο θέμα που καίει μεγάλη μερίδα πολιτών: ο κ. Θεμιστοκλέους δεν εξήγησε γιατί ο νέος προγραμματισμός  εμβολιασμών εξοστράκισε (από την σειρά τους) τις ευαίσθητες ηλικίες από 65 έως 74, οι οποίες, λογικά, θα έπρεπε να προηγηθούν της δυναμικής ηλικίας; Μήπως αναμένεται οδηγία να θεραπευτούν με παυσίπονα, τα οποία υπάρχουν σε πλήρη επάρκεια; Κάπου δεν μας τα λένε καλά οι «σοφοί» που συμβουλεύουν την πολιτική μας ηγεσία. Οι οποίοι, πιθανότατα έχουν δει το περίφημο φιλμ της σειράς του Τζέϊμς Μποντ «Live and let die» (γραμμένο το 1954 από τον σπουδαίο Ιαν Φλέμινγκ), ταινία που απολαύσαμε στην Ελλάδα  με τον γλυκανάλατο Ρότζερ Μουρ, υπό τον τίτλο (σε ελληνική μετάφραση),  «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν».

Τόσο απλά…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης