Γιώργος Αρκουλής

Τώρα που τελειώνουν «τα μπάνια του λαού», νάτες οι πρώτες μελαγχολικές ανατιμήσεις που μας φύλαγε το κυβερνητικό κονκλάβιο ως φθινοπωρινό μποναμά. ‘Ηδη, από χθες τα διάφορα κανάλια-λαγοί (με κορυφαίο την κ ρ α τ ι κ ή ΕΡΤ1), μας προειδοποιούν ότι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Ερχεται αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος ύψους 50%!

Ανεβαίνουν τα καύσιμα.

Τα οπωρο-κηπευτικά θα πάρουν τον ανήφορο, όπως και τα είδη διατροφής στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την κόλαση της οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων, δεν εξαιρέθηκε ούτε το ψωμί, που -από παράδοση- αποτελεί την βασική τροφή των πτωχών (οι μη πτωχοί βολεύονται με παντεσπάνι…)

Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός -Άδωνις το όνομά του- που βγήκε χθες πολύσοβαρά να δικαιολογήσει την θύελλα,  διατύπωσε την άποψη πως όλα οφείλονται στη διεθνή τάση ανατιμήσεων κλπ. Μόνο που ξέχασε να θυμίσει τι μισθό εισπράττουν -για παράδειγμα- οι Δανοί και οι λοιποί μάγκες της Εσπερίας και τι οι ντόπιοι, είτε μισθωτοί, είτε -μην το ξεχνάμε- με μπλοκάκια και «ό,τι θελήσει να τους βάλεις την παλάμη το αφεντικό».

Βέβαια, ο πρωθυπουργός -όπως προαναγγέλθηκε αρμοδίως- ετοιμάζεται να ανακοινώσει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, μάλλον σταδιακά (!) και -κάποια στιγμή- την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που πληρώνουν -τι ληστεία!- οι συνταξιούχοι.

Είναι προφανές ότι οι μεγαλέμποροι, οι πετρελαιάδες (αμέ!) και διάφορα μέλη των τραστ που πωλούν τοις μετρητοίς στους φτωχοέλληνες, τρίβουν τα χέρια τους από την οικονομική θύελλα, που έρχεται να σαρώσει τις ζωές μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης