Γιώργος Αρκουλής

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πόσο συχνά θα θυμόμουν τον τίτλο του σπουδαίου βιβλίου του Μάνου Ελευθερίου «Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ», που εκδόθηκε από το «Μεταίχμιο» το 2007. Ένας τίτλος που και χθες βράδυ είχε την τιμητική του στην προσφορά θλίψης προς το κοινό. Το δελτίο στην ΕΡΤ1 ξεκίνησε με ρεπορτάζ από τη δράση χούλιγκαν, οι οποίοι μαχαίρωσαν 22χρονη στο Ίλιον. Ο υφυπουργός των σπορ βγήκε βεβαίως και δήλωσε: «Δεν θα ανεχτούμε πράξεις βίας». Πράγματι! Μόνο που η βία έχει κάνει τρεις φορές την εμφάνισή της και την ανέχτηκαν! Επίθεση στη λέσχη οπαδών του Εθνικού, από καμιά εκατοστή κουκουλοφόρους, εκτεταμένες καταστροφές στο κολυμβητήριο του Πειραιά και η χθεσινή επίθεση κατά της νεαρής οπαδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάμε παρακάτω, να δούμε πώς στοιχειοθετήθηκε η γενναία δόση μελαγχολίας: Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αλλοδαποί -όπως αναφέρθηκε- συνεπλάκησαν, με έναν νεκρό και αρκετούς βαριά τραυματισμένους. Τι διέθετε μετά το μενού; Είχε νεότερα από την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της εκατό νεκρούς και πλήθος ευθυνών για τους υπευθύνους. Μη βιάζεστε, δεν τελειώσαμε. Τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ καταδικάστηκαν σε πενταετή κάθειρξη -προσέξτε- ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, για την υπόθεση αμέλειας (απάτη είναι στην ουσία) που αφορούσε στην κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών, που ναι μεν κόστισε μπόλικα εκατομμύρια, αλλά που δεν προέκυψε ποτέ! Αναρωτιέμαι, τι νόημα έχει ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής σε ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να είχαν καταδικαστεί σε μικρότερη ποινή και να οδηγούνταν στο «φρέσκο»; Έτσι κι αλλιώς, στη διάρκεια της θητείας τους, το ελληνικό ποδόσφαιρο σχεδόν διαλύθηκε (παράγκες, στημένα παιγνίδια, άθλιες διαιτησίες, βία κ.λπ.).

Προς το τέλος του δελτίου, υπήρξε η είδηση με τη νεαρή ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα, η οποία ετοιμάζεται  να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision του Ισραήλ. Το τραγούδι της, με σαφή εγγλέζικο τίτλο και σε ρυθμό ποπ, αν πιστέψουμε τον παρουσιαστή Καπουτζίδη και την έμπειρη Μαρία Κοζάκου, μας επιτρέπει να ελπίζουμε. Για να δούμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης