Γιώργος Αρκουλής

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα για τη λεγόμενη φάση των πλέι οφ, φαίνεται ότι αυτή η φάμπρικα ολοκληρώνεται μόνο για να μείνει εκτός ευρωσυμμετοχής η ΑΕΚ; Όχι ακριβώς, διότι η δημοφιλής ομάδα της Αθήνας είχε τούς βαθμούς «στην τσέπη» της (καθώς ως το 77’ προηγούνταν 0-2), αλλά παρά την υποδειγματική τακτική του προπονητή Οφρυδόπουλου, υποτάχτηκε στην συνέχεια και ως την λήξη σε έναν εφιάλτη που της διέλυσε όλα τα αμυντικά σχέδια. Τι άλλο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, με βασικό ερώτημα

Που βρισκόταν ο νέος προπονητής Αλμέιδα;

Τον οποίο ήδη έχουν παρουσιάσει τα φιλικά Μέσα της «Ένωσης» ως τον άνθρωπο ο οποίος θα βάλει τάξη και θα δώσει προοπτική στην ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννοείται πως ο Οφρυδόπουλος δεν μπορεί να χρεωθεί τίποτε απολύτως αν στο φινάλε του τουρνουά η ΑΕΚ θα μείνει εκτός (κάτι που προεξοφλείται, αφού…στην Ελλάδα ζούμε!).

Κατά τ’ άλλα, μόνο φανατικοί και ξενομανείς υποστηρικτές μπορούν να χαρούν με τη νέα επιτυχία του Άρη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η ομάδα του οποίου μπήκε στο τερέν με ΕΝΤΕΚΑ αλλοδαπούς μαχητές και επίσης ξένο προπονητή.

Δυστυχώς, και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον (εύκολο) αγώνα του με τον ΠΑΣ «Γιάννενα» στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας) με  έντεκα ξένους ποδοσφαιριστές, συν αλλοδαπό προπονητή. Που σημαίνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε σωστές επιλογές, παρά την δραματική διαφορά βαθμών από τον πρωτοπόρο!

Τώρα, πως και γιατί ο Δομάζος και οι λοιποί «παναθηναϊκάρες» σιωπούν απέναντι σε αυτή την αθλιότητα, ας μη το ψάχνουμε…

(Για να μη παρεξηγηθώ: ο χαρακτηρισμός «αθλιότητα» αφορά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ντόπιους παίκτες του «τριφυλλιού»).

 Υπήρχε χθες και ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, με σπουδαία εμφάνιση τόσο της Λίβερπουλ όσο και της Τσέλσι, αλλά το 0-0 μείωσε την αίγλη του θεάματος. Το ότι ο Κλοπ και η ομάδα του πήραν το τρόπαιο στο έξτρα πέναλτι με τον ψυχωμένο Κώστα Τσιμίκα, είναι το πρώτο σπουδαίο παράσημο για τον «Έλληνα διεθνή αμυντικό. Μπράβο του.

Αν προσέξατε,  προς το τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση, η Λίβερπουλ έδειξε πολύ κουρασμένη με τον Γερμανό προπονητή της να ψάχνει δραματικά λύσεις προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του.

Εννοείται ότι αυτή η κούραση -που οφείλεται σε υπερμαραθώνιο αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη- πιθανώς να ευνοήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον αναμενόμενο τελικό του τσάμπιονς λιγκ.

Για να δούμε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης