Γιώργος Αρκουλής

Σπάνια χαζεύω τηλεόραση μεσημβρινές ώρες, χθες όμως είχα την τύχη (για την ακρίβεια την ατυχία…) να πέσω πάνω σε φλύαρη εκπομπή με τον φαιδρό τίτλο «Μεσημέρι#yes» και παρουσιαστή τον κύριο Μουτσινά. Η εκπομπή, αν κατάλαβα καλά (που μπορεί να κάνω και λάθος), ήταν εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αφού ο παρουσιαστής έκανε ερωτήσεις γνώσεων σε νεανικό (από 19 έως 26 χρόνων, μπορεί και λίγο παραπάνω) κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφεύγοντας να τους βάλει δύσκολα, ρώτησε ποιος έγραψε τον εθνικό μας ύμνο. Αστόχησε ο άτυχος Μουτσινάς, μια και δεν βρέθηκε ένα βλαστάρι μας να γνωρίζει τον Διονύσιο Σολωμό. Κάποιος πλησίασε αναφέροντας τον… Σολομώντα (χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για εκείνον με τους θησαυρούς…).

Νομίζω πως η εκπομπή δεν θα είχε βρεθεί στο σημείο να μειώσει τους νεολαίους μας, αν η ερώτηση αφορούσε στον τίτλο του νέου σουξέ του κυρίου Πάνου Κιάμου ή ποιο είναι το «καλό» πόδι του νεαρού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Μπουζούκη!

Χωρίς πλάκα τώρα. Η έλλειψη Παιδείας ήταν και παραμένει μέγα πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, κι αφήστε τους κατά καιρούς υπουργούς να καταργούν, να αλλάζουν και να στηρίζουν με πάθος ιδέες και τρόπους που πιστεύουν πως θα έκανε να λειτουργήσει το σύστημα με αξιοπρέπεια και θα επιβάλει στους σπουδαστές τρόπους μάθησης. Μάθηση που θα αποτρέπει να ρεζιλεύονται όταν τους γίνονται ερωτήσεις θεσμικής σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υ.Γ.: Φοβάμαι πως αν ο Μουτσινάς έκανε ερώτηση γνώσης γύρω από την καταστροφή της Σμύρνης, μπορεί και να άκουγε το πικάντικο «παρατηρήθηκε συνωστισμός στην προκυμαία της πόλης»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης