Γιώργος Αρκουλής

Ακόμη και ένας idiot (σε ελληνική μετάφραση «ηλίθιος») κατανοεί με άνεση ότι είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος δημόσιες σχέσεις με ξένα κεφάλαια. Εν προκειμένω έχω κατά νου την κρατική φάμπρικα ενημέρωσης ΕΡΤ, η οποία, αν και ξοδεύει παραδοσιακά τεράστια ποσά (σε αντίθεση με τα ιδιωτικά συναφή συγκροτήματα), ποτέ δεν κατάφερε να τα πλησιάσει σε τηλεθέαση. Κι’ αυτό είναι λογικό, κατά τον πρώην διευθυντή κύριο Γιάννη Δρόσο, ο οποίος υποστήριξε κάποιες «αλήθειες» για το ‘ίδρυμα’ της Αγίας Παρασκευής, με επίκαιρο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εν λόγω παράγων, υποστηρίζει ότι τα δημόσια (έτσι τα θεωρεί) κανάλια της ΕΡΤ δεν στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα και έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν το κοινό. Φτάνοντας, ωστόσο, στον τομέα του αμαρτωλού (εν Ελλάδι) επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο κ. Δρόσος δικαιολογεί τα όσα έγιναν στην σύντομη θητεία της υπό αυτόν διοίκησης, αφού βρήκε προσύμφωνα από προηγούμενα ΔΣ με τους εκλεκτούς παράγοντες της σούπερ λιγκ κυρίους Γκαγκάτση (ο γνωστός!) και Μπαταγιάννη (του «Θρύλου»). Και ότι ήταν ζήτημα κύρους για την ΕΡΤ, να βαδίσει με βάση τα προσύμφωνα, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως διανομή στις ΠΑΕ –μικρές και μεγάλες. Πλάκα δεν έχει; Δηλαδή να υπερασπίζει κάποιος ότι το χρήμα του φορολογούμενου Ελληνα πρέπει να καταλήγει στα ταμεία των χρεοκοπημένων ΠΑΕ, προκειμένου αυτές να κάνουν μεταγραφές και να μπορέσουν να βγάλουν ανέξοδα την αγωνιστική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρθρογράφος, αγνοεί πιθανώς ότι όλες –ΟΛΕΣ- οι ΠΑΕ έχουν εδώ και κάποια χρόνια να εμφανίσουν κερδοφόρους ισολογισμούς. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα αφεντικά (κυρίως των λεγόμενων μεγάλων…) να δανείζουν πλήθος παικτών τους σε μικρότερους…ανταγωνιστές της κατηγορίας, προφανώς για να μη κάνουν πολλά φάουλ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις…

Μικρό παράδειγμα του…κύρους της ΕΡΤ:

Ο Απόλλων Σμύρνης, ομάδα με πλούσια ιστορία αλλά εντελώς χαμένη ποδοσφαιρική αίγλη, υποβιβάστηκε, όμως με βάση τις υπογραφές του 2018, θα εισπράξει από την ΕΡΤ πάνω από ένα εκατομμύριο για τη νέα περίοδο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα άλλα, η ομάδα «Αρμενική» με αύξοντα αριθμό 27 στο ιδρυτικό βιβλίο της ΕΠΟ, δεν θα αγωνιστεί εφέτος στο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας ΕΠΣΑ, επειδή τα μέλη του εν λόγω σωματείου δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν ποσό 9.000 ευρώ για το…παράβολο! Για πολύ λιγότερα χρήματα δεν αγωνίζεται στην ίδια τοπική κατηγορία της Αθήνας ο ΑΟ Κουκακίου και –φοβάμαι- πλήθος ακόμη ερασιτεχνικών συλλόγων, που λειτουργούν προσφέροντας διέξοδο σε νέους της κάθε γειτονιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης