Έργο σε τροχιά…

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 07:00
Γιώργος Αρκουλής
Έργο σε τροχιά…

Ιδού λοιπόν που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει να παράγει   σ ο β α ρ ό  έργο και ας μην έχουμε παράπονα. Να χαιρετίσω πρώτα την προσπάθεια της υπουργού Κεραμέως (της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ βεβαίως βεβαίως)  να αποχαρακτηρίσει την 30ή τρέχοντος από αργία στα σχολεία, για κάποιους λόγους τους οποίους δεν είναι δυνατόν να κατανοηθούν ούτε καν –φοβάμαι- από τους εορτάζοντες δασκάλους.

Ακολούθως, έχουμε την  ανακοίνωση ότι με νόμο θα απαγορευτεί το άναμμα και καύση ξύλων στα τζάκια μας, έτσι όπως εδώ και αιώνες στην πτωχή πλην τίμια χώρα μας λειτουργούμε. Πρέπει, λέει ο αρμόδιος  υπουργός μας, να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα και να μεταβάλουμε τα τζάκια μας σε…ενεργειακά, διότι ο καρκίνος καραδοκεί διαφορετικά θα μας ταράξουν στα πρόστιμα… Θα έλεγα πως ίσως ήταν εντιμότερο να μειωθεί η τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης, αλλά σιγά μη χάσει τους δασμούς του από τα ευκολότερα κέρδη του το κράτος.

Πάμε παρακάτω: Θα αυξηθούν, λέει, οι τελωνειακοί (!) δασμοί κατά 1000% στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Κι’ αυτό, διότι οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε σεβασμό στο  περιβάλλον και να μειώσουμε τα ρυπογόνα τετράτροχα. Φυσικά πρόκειται για μέγιστη ντροπή, διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ, που συνεχίζει να διατηρεί τον ληστρικό θεσμό του εκτελωνισμού στα αυτοκίνητα.  

Ο αγώνας (σε βάρος μας) συνεχίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 07:00