Γιώργος Αρκουλής

Δίκαια να έχει θυμώσει σήμερα όποιος ποδοσφαιρόφιλος έχει πέσει θύμα (για την ακρίβεια έχει παραμυθιαστεί) στους διάφορους «σοφούς» (παράγοντες, παραγοντίσκους, δημοσιογράφους αθλητικών εφημερίδων κλπ.) για την αξία και το ταλέντο της νέας εθνικής μας ομάδας. Αυτής, δηλαδή που εδώ και καιρό «κτίζει» ο προπονητής Βαν’τ Σιπ. Ξέρετε γιατί; Διότι μετά την ισοπαλία στην Ισπανία με το σούπερ φαβορί του ομίλου, θεωρήθηκε αρμοδίως ευκαιρία για πρώτη νίκη με τους ομόθρησκους Γεωργιανούς, χθες βράδυ στην Τούμπα κλπ. Εκεί όπου η ομάδα μας (μαχητές και προπονητής) έδειξαν απίστευτη γύμνια σε όλους τους τομείς: οργάνωση, θάρρος, ικανότητα, καλή φυσική κατάσταση. Κι’ αν στον προηγούμενο αγώνα στην Γρανάδα παίζοντας αμυντικά η ομάδα μπόρεσε να φύγει με 1-1 χάρη σε πέναλτι-δώρο Ισπανού αμυντικού, η ισοπαλία δεν έδινε σε κανέναν το δικαίωμα να προεξοφλεί νίκη επί της Γεωργίας, μολονότι οι φουκαράδες απόγονοι του Στάλιν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από βλακώδες γκολ αμυνομένου σε βάρος της ομάδας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ  (λέξη που δεν πρέπει να αμφισβητηθεί λόγω… Πρωταπριλιάς!) είναι ότι η εικόνα μας ήταν κάτω του μετρίου σε όλη την διάρκεια του ματς. Κι’ όταν οι φιλοξενούμενοι κατάλαβαν νωρίς ότι «μας έχουν», τότε έδειξαν στοιχεία καλογυμνασμένης ομάδας που διέθετε συνοχή, πολλές  δυνάμεις, πίστη, τσαγανό και έναν εξαίρετο παίκτη (τον Νο 18), απειλώντας συνεχώς για κάτι περισσότερο από την ισοπαλία που πήραν μάλλον με άνεση.

Το έχω καταθέσει και άλλες φορές από αυτή την στήλη: οι παίκτες μας «νέας σοδειάς» δεν μπορούν να στοχεύσουν απόδοση επιπέδου. Είναι απλώς καλοί για το πρωτάθλημα Ελλάδας (ή για τιε μικρομεσαία κλαμπ του εξωτερικού) και τίποτε περισσότερο. Συνεπώς, καλό θα ήταν κάποιος από τους χαρτογιακάδες που έχουν την ευθύνη για την πορεία της ομάδας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, να μιλήσουν ειλικρινά και να σταματήσουν τον «τζόγο», αγοράζοντας χρόνο. Και λυπάμαι ειλικρινά που λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα, ο νέος ηγέτης της ΕΠΟ Ζαγοράκης, μίλησε με σιγουριά, λέγοντας  ότι «αυτή η ομάδα μας έδωσε πολλές χαρές (εννοούσε το 2004) και θα μας δώσει ακόμη περισσότερες».

Λοιπόν, κύρ Θόδωρε, όταν σε αγώνα με την Γεωργία βλέπεις τον φοβισμένο προπονητή σου να χρησιμοποιεί όσους πλάγιους αμυντικούς διέθετε προκειμένου να διορθώσει τα λάθη του, και να βάζει στο τερέν τον «μαραθωνοδρόμο» Σιώπη στο 87’ (!) για να καλύψει κενά ή να ανακόψει τους φουριόζους μέσους και επιθετικούς της Γεωργίας, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις. Κρίμα. Μοναδικός διακριθείς, ο τερματοφύλακας Βλαχοδήμος!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Μη πιστέψετε όσους σας πουν ή διαβάσετε ότι «τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο» και ότι «κοτζάμ Γερμανία έχασε στο Βερολίνο από τους Σκοπιανούς» διότι (θα) πρόκειται για απόψεις άνευ σημασίας. Κι’ αυτό γιατί η Γερμανία δύσκολα θα βιώσει ξανά άτυχη εμφάνιση, ενώ –στο βάθος- πάντα να θυμάστε τα διάφορα «κοράκια» του στοιχήματος… Αυτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης