Φιλάνθρωποι και άλλα…

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, 13:03
Φιλάνθρωποι και άλλα…

Γιώργος Αρκουλής 

Όχι ότι δεν το περιμέναμε!

Βγήκαν, λοιπόν, οι γνωστοί κινδυνολόγοι στο μεϊντάνι και άρχισαν τα δικά τους.

«Θα αναθεωρηθούν οι συντάξεις τον Σεπτέμβριο», ο ένας.

«Χρήμα υπάρχει ως το καλοκαίρι», ο άλλος. Και να είστε σίγουροι πως θ’ ακολουθήσουν και άλλοι από το πλήθος ειδικών και υπευθύνων που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους (που βέβαια δεν θα είναι άσσοι και ρηγάδες, αλλά…ντόρτια!).

Απορώ, όμως πως και δεν θα υπάρχει χρήμα, αφού και - υποτίθεται - μαξιλαράκι κρίσεων υπάρχει, και μειώσεις μισθών - λόγω παραμονής των εργαζομένων στο σπίτι - συζητιέται ότι θα γίνουν. Άσε που κάποιοι επιχειρηματίες με μπόλικο χρήμα στα σεντούκια τους, ήδη έκαναν χειρονομίες φιλανθρωπίας. Από ό,τι πληροφορηθήκαμε, ήδη η γνωστή δυναστεία σούπερ εταιρείας διύλισης πετρελαίου, πρόσφερε μερικούς αναπνευστήρες στο ΕΣΥ, ενώ και τα βλαστάρια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου της «Χαλυβουργικής» προχώρησαν απ’ ό,τι διάβασα, σε δωρεά ενός εκατομμυρίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι χρωστάνε (ως επιχείρηση), πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ.

Να μη ξεχάσω και τον άλλον φιλάνθρωπο. Όπως δημοσιεύτηκε (και ήδη σχολιάζεται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης…), ο Πειραιώτης επιχειρηματίας έστειλε μια παρτίδα μάσκες στο ΕΣΥ. Προφανώς για να δείξει στην κυβέρνηση την ικανοποίησή του, μετά τον συμβιβασμό του για τα χρέη του. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, μπορεί να χρώσταγε δεκάδες εκατομμύρια, αλλά τελικά όπως φαίνεται γλύτωσε τα περισσότερα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 10:21