Γιώργος Αρκουλής

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου (4ου) βιβλίου του Γιάννη Δημαρά, οι βιβλιόφιλοι και φυσικά οι φίλοι του συγγραφέα, σπουδαίου δημοσιογράφου, έντιμου πολιτικού και πάνω απ’ όλα μαχητικού ρεπόρτερ, είχαν την ευκαιρία να δουν ακόμη μία φορά τους άλλοτε πρωτοπόρους της τηλεόρασης «Τρεις ρεπόρτερ», μια και οι Γιώργος Λιάνης (μεγαλύτερος σε ηλικία των τριών) και Κώστας Χαραδαβέλας (ο νεότερος…) βρέθηκαν στο πάνελ για να τιμήσουν και να μιλήσουν, κυρίως για τον Δημαρά και το βιβλίο του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση, προχθες βράδυ,  στο δροσερό ανοιχτό θέατρο «Σοφία Βέμπο» στην παραλία της Βούλας, την ώρα που στο κέντρο της πρωτεύουσας η πορεία για την διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου Χρυσοχοϊδη που αφορούσε το φρένο των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων των πολιτών, είχαν φουντώσει για τα καλά.

Ο Δημαράς, αποφάσισε να δημιουργήσει βιβλίο με τις αναμνήσεις και εντυπώσεις του από την συνάντησή του με τον ηγέτη της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, όταν πριν από 36 χρόνια είχε επισκεφθεί την λατινοαμερικάνικη χώρα για να του πάρει συνέντευξη. Από ποιον; Από έναν άνθρωπο που δεν είχε μιλήσει ως τότε σε κανέναν Ευρωπαίο δημοσιογράφο. Η πανεπιστημιακή κυρία Μαρία Αθανασιάδου, μιλώντας για το βιβλίο χαιρέτησε την προσπάθεια του συγγραφέα, τον οποίο αποκαλούσε συνεχώς «κομπανιέρο», ενώ ο Βύρων Πολύδωρας –βασικός ομιλητής- άφησε το χαρακτηριστικό δείγμα μορφωμένου ανθρώπου, που δεν ξέχασε ποτέ την σωστή ελληνική γλώσσα, αλλά και τις αναφορές στους ποιητές. 

Οσο για τους δύο ρεπόρτερ, συναδέλφους του Δημαρά στις εφημερίδες και στην τηλεόραση, αυτοί είχαν μόνο θετικά σχόλια για τον τιμώμενο, αφήνοντας με τις ομιλίες τους αρκετές πικάντικες αποκαλύψεις για την πολυετή πορεία τους στην δημοσιογραφία και στην πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο του Γιάννη Δημαρά «Συνάντηση με τον ΝΤΑΝΙΕΛ», από την  «Αμμων εκδοτική» κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία. Στις σχεδόν διακόσιες σελίδες του, θα ταξιδέψετε με τις αναφορές και την ευαισθησία του συγγραφέα, και  θα κατανοήσετε το θάρρος τόσο του Ντανιέλ Ορτέγκα αλλά και του Φιντέλ Κάστρο, να προσπαθήσουν να συνεχίσουν το έργο των μεγάλων επαναστατών της Λατινικής Αμερικής Σιμον Μπολιβάρ και Χοσέ Μαρτί, να αναχαιτίσουν την καταπίεση του ντόπιου κεφαλαίου, του υποταγμένου στις επιθυμίες και τα συμφέροντα της υπερδύναμης της Βορείου Αμερικής, βόρεια του Μεξικού και νότια του Καναδά… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης