Γιώργος Αρκουλής

Όταν, ένεκα χαρακτήρα, είσαι προικισμένος να μη μασάς τα λόγια σου και να λες αλήθειες απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, είναι βέβαιο πως αυτή την αντίληψη θα την διατηρήσεις σε ολόκληρη την ζωή σου. Αναφέρομαι σε έναν παλιό –της γενιάς μου θα έλεγα- σπουδαίο αθλητή μπάσκετ, ο οποίος έχει γράψει καταπληκτικές σελίδες στο άθλημα, πριν βεβαίως προκύψει η διάλυση της πανίσχυρης Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και την έλευση του Ελληνοαμερικανού Νικ Γκάλις στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα αναρωτηθείτε πως και θυμήθηκα τον αριστουργηματικό σκόρερ του Πανελληνίου, της ΑΕΚ και των εθνικών ομάδων, Βασίλη Γκούμα, μετά από δεκαετίες… συνταξιοδότησης. Έτυχε χθες βράδυ να παρακολουθήσω την καλή εκπομπή της «Βουλής Τηλεόραση» «Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων» (νομίζω πως το «καθημερινών» αδικεί την εκπομπή) με καλεσμένο τον Γκούμα και να απολαύσω μια ολόκληρη ώρα από γυμνές αλήθειες αλλά και τολμηρές απόψεις για σφάλματα που δεν λένε να αφήσουν ήσυχο το άθλημα (με κορυφαίο πλην την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού κλπ.). Για παράδειγμα, ο Γκούμας μίλησε για την… ισόβια ηγεσία της ομοσπονδίας στην Ελλάδα, η οποία έχει γυρίσει την πλάτη στους ελάχιστους εν ζωή αθλητές:

«Όλοι οι ηγέτες φεύγουν, ο Μπρέζνιεφ πέθανε, ο Τίτο το ίδιο, όμως στην ΕΟΚ τα αφεντικά παραμένουν στην θέση τους, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ταλέντο έχουμε, όμως οι ξένοι γνωρίζουν τις παθογένειές μας και τις εκμεταλλεύονται»

Δυστυχώς –για το κανάλι- ο Γκούμας μίλησε με «στοιχεία και ονόματα», αλλά αυτά με την επέμβαση ενός  κακοφτιαγμένου μοντάζ,  είχαν κοπεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν κάποιοι «δεινόσαυροι» του παραγοντισμού χρονιάρες μέρες…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης