Γιώργος Αρκουλής

Με πρόστιμο σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ τιμώρησε την ΕΠΟ η διεθνής ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επειδή, λέει, έβγαλε δελτίο στον Αλβανό ποδοσφαιριστή Ντουρμισάϊ για λογαριασμό του Αρη Θεσσαλονίκης. Πράξη που ήταν παράνομη κι’ αυτό γιατί με βάση τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται ποδοσφαιριστής να αποκτήσει δελτίο σε τρεις διαφορετικές  ομάδες ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Ο Ντουρμισάϊ, πράγματι είχε δελτίο στον Ολυμπιακό, ακολούθως πήγε σε ευρωπαϊκή ομάδα για να καταλήξει από το Φάληρο στη Χαριλάου μέσω Βελγίου (και ΕΠΟ!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ο Αρης τιμωρήθηκε επίσης με μικρό πρόστιμο, αλλά η αληθινά σοβαρή ποινή ήταν να του απαγορευτούν οι μεταγραφές, κυρίως αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Κάτι που πέφτει πολύ βαρύ, σχεδόν καταστροφικό,  στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, αφού –όπως έγινε γνωστό- λήγουν τον επόμενο μήνα δώδεκα συμβόλαια!!

Το περίεργο είναι που η διοίκηση του Αρη ισχυρίζεται πως αγνοούσε την εξέλιξη με το δελτίο του Ντουρμισάϊ, αποδίδοντας την ευθύνη αποκλειστικά στην Ομοσπονδία. Μπορεί να έχουν δίκιο,  αλλά αυτό δύσκολα θα το δεχτεί η ΟΥΕΦΑ. Οπότε τι γίνεται; Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις από…καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου. Το να ζητάει ο τιμωρημένος την συνδρομή της Πολιτείας, προκειμένου να ξεμπλέξει αποφεύγοντας  την ποινή του. Στην προκειμένη περίπτωση, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η ΠΑΕ Αρης, ήδη είχε επαφή  για το θέμα με τον υπουργό Γεραπετρίτη. Λες και το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος είναι επιφορτισμένο να κάνει ρουσφέτια, αλλά που ξέρεις! Μπορεί και να τα καταφέρει…

Στο μεταξύ, τρύπωσα χθες το μεσημέρι στο πρακτορείο οπαπ της γειτονιάς μου και μελαγχόλησα. Τα τραπεζοκαθίσματα είχαν εξαφανιστεί. Η κοπέλα που εξυπηρετούσε τους πελάτες  στον πάγκο, προσπαθούσε   πίσω από ένα τετράγωνο πλεξιγκλάς να εξηγήσει σε ένα γέροντα πως αδυνατούσε  να του τακτοποιήσει  λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ άλλα δύο άτομα που ήδη βρίσκονταν στον χώρο στοιχειοθετούσαν εικόνα που δεν τιμούσε την ‘έννοια «ΠΕΛΑΤΗΣ». Ο ένας μελετούσε το κουπόνι του στοιχήματος στηριζόμενος σε μια μαγκούρα, ο δεύτερος ακουμπισμένος στον τοίχο, προσπαθούσε να «ξύσει» με κέρμα ένα «σκρατς»! Για να είμαι ειλικρινής, στόχος μου ήταν να ποντάρω ένα-δυο ευρώ στο τζόκερ που είχε αλλεπάλληλα τζάκποτ, αλλά χωρίς τα απαραίτητα ‘κομφορ’,  πόνταρα «τυχαία επιλογή», αφού ήταν σχεδόν αδύνατο να συμπληρώσω τα νούμερα στο δελτίο. Οσο για το δημοφιλές ΚΙΝΟ, η σχετική οθόνη λειτουργούσε τη διαδικασία κανονικά, όμως παίκτες δεν υπήρχαν προκειμένου  να αναζητήσουν την τύχη τους. Άντε να δούμε πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα. Ήδη η μπάλα γυρίζει (στη Γερμανία) από αύριο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης