Με την απώλεια του αήττητου για τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό συνεχίστηκε η παρωδία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Και το σημειώνω αυτό, διότι από εβδομάδα σε εβδομάδα αλλάζει συνεχώς το βαθμολογικό στάτους, με τις αστείες δικαστικές αποφάσεις, που αφαιρούν το ελάχιστο στοιχείο σοβαρότητας που έχει απομείνει στο τουρνουά.

Ο ΠΑΟΚ, μετά την παρατεταμένη του αναδίπλωση και τις μετριότατες εμφανίσεις, νίκησε στο «Καραϊσκάκη» τον αδιάφορο στα 9)10 του χρόνου «Θρύλο» χάρη σε γκολ ενός άγνωστου Αλβανού πιτσιρικά. Ένα αποτέλεσμα που αναμένεται να αναθερμάνει τις σχέσεις του μείζονος Λιμένος με την σχεδόν έτοιμη Αγια Σοφιά Νέας Φιλαδελφείας…  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετσι, η ΑΕΚ –νικήτρια του Παναθηναϊκού- δεν έχει άλλη πιθανότητα να πάρει την δεύτερη θέση, παρά μόνο αν επιτύχει δύο νικες (την πρώτη μεθαύριο επί του ΠΑΟΚ!). Οσο για τον Ολυμπιακό, περίπτωση αδιαφορίας του ενόψει του τελικού του Κυπέλου αλλά και της ρεβάνς με την Γουλβς στην Αγγλία, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, αφού παρατεταμένα με τον Μαρτίν έχει αποδειχθεί πως διαθέτει ενδιαφέρον σύνολο.

Να χαιρετήσω την επάνοδο του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου στην εξέδρα του ΟΑΚΑ μετά από τρία χρόνια, αλλά και του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά, μολονότι ο δεύτερος δείχνει ότι  επιλέγει επισκέψεις σε έδρες όπου οι αναμετρήσεις ΔΕΝ προβλέπονται «καυτές». Δηλαδή εκεί όπου συνήθως οι διαιτησίες είναι για γέλια (και για κλάματα).

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσίασε η ροή της χθεσινής «Αθλητικής Κυριακής» της ΕΡΤ1, με τον γνωστό Θεσσαλονικιό ρεπόρτερ Γιώργο Μίνο να κόβεται άγαρμπα από το κεντρικό πάνελ των παρουσιαστών, όταν πήγε να πει πως…ο εορτάζων χθες άγιος Παϊσιος έδωσε δύναμη στους παίκτες ου ΠΑΟΚ. Οπότε, δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα ολοκλήρωνε την σκέψη του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρχε, τέλος, στην ίδια ατραξιόιν αθλητικής ενημέρωσης ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας με σωστές απόψεις και παρατηρήσεις. Μέχρι τα παρατεταμένα σφυρίγματα του διαιτητή Τσαγκαράκη (ΟΦΗ-Αρης) έθιξε, θεωρώντας πως σφυρίζει τόσο δυνατά που θυμίζει αγροφύλακα!

Και να θέλεις να πλήξεις δεν μπορείς…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης