Γιώργος Αρκουλής

Ιδού που ο προϊστάμενος της ΕΡΤ ΑΕ, δημοσιογράφος Ζούλας τόλμησε να αλλάξει πρόσωπα, σκηνικά αλλά όχι και νοοτροπία, στην παλαιότερη ειδησεογραφική εκπομπή σχετικά με τα σπορ: την «Αθλητική Κυριακή». Να το εξηγήσω. Στην θέση του κεντρικού παρουσιαστή Λυκουρόπουλου (ο οποίος άντεξε μόλις μία σαιζόν!), τοποθετήθηκε ένας γνωστός στην συντεχνία αλλά άγνωστος στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, ο οποίος αν και ‘μέσης ηλικίας’ τα πήγε καλά, με καλοραμμένο κοστούμι και θαλασσιά (ουδέτερη) γραβάτα! Ως σχολιαστής, τοποθετήθηκε ο 73χρονος Αντώνης Πανούτσος, αυτός πεπειραμένος και με πιπεράτο λόγο, αλλά με κακοραμμένο σακάκι και ΚΟΚΚΙΝΗ γραβάτα (προφανώς έχει άγνοια κινδύνου βγαίνοντας σε ένα κανάλι ΟΛΩΝ των Ελλήνων φορολογουμένων). Βαρούχας, Μίνος (με την παραδοσιακή φλυαρία του) κλπ, παρέμειναν στην θέση τους, ενώ μία κομψή νεαρή κυρία έδωσε τον τόνο, αν και έδειχνε να δυσκολεύεται όσο στεκόταν σε  αυστηρή προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρεμιέρα, τώρα, του πρωταθλήματος, επί της ουσίας, από μια εκπομπή που φαίνεται να στηρίζεται σε χορηγίες εταιριών στοιχημάτων (ακόμη και κάποιοι προπονητές –δυστυχώς- εμφανίστηκαν με τα σήματα τζόγου στις φόρμες!). Σε όλους τους αγώνες (πλην εκείνου της Τούμπας), σημειώθηκαν σούπερ εκπλήξεις, οδηγώντας στα ύψη τις αποδόσεις του στοιχήματος. Ο Αρης στη Χαριλάου, νίκησε (ψίχουλα ο άσσος), με ανατροπή την Λαμία (διπλό ημίχρονο – άσος τελικό, απόδοση 20). Ο ΟΦΗ, επίσης σούπερ φαβορί στο Ηράκλειο, έμεινε στην ισοπαλία, αλλά στο πρώτο μέρος το ματς ήταν ‘διπλό’. Η απόδοση στο 13. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά αλλά απρόσεκτα και με επιλογές του νέου προπονητή Πογιάτος που μάλλον προβλημάτισαν. Λόγου χάρη, δεν ξεκίνησε τους καλύτερους νεαρούς της περιόδου που έληξε –Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη- για να τους ρίξει στη μάχη όταν ο ΠΑΟ δέχτηκε γκολ (που τον οδήγησε στην ήττα). Φοβάμαι πως πιθανώς κάποιοι οπαδοί να θυμηθούν στην πορεία τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος σπάνια στηρίχτηκε από το αφεντικό. Ο Αστέρας αν και αουτσάϊντερ τα κατάφερε. Τέλος, ο Βόλος (του Αχιλλέα Μπέου βεβαίως), διατήρησε ένα σπάνιο σερί που έχει στο Περιστέρι περνώντας με άνεση  2-0. Και μάλιστα σε βάρος μιας ομάδας που ήταν η ‘πρωταθλήτρια’ των φιλικών προετοιμασίας! Το διπλό από ημίχρονο στις εταιρίες της αλλοδαπής πλήρωσε κάπου εννιά προς ένα!!

 ΥΓ: Επισημαίνεται η λεπτομέρεια των ξένων εταιριών, διότι ο ημέτερος ΟΠΑΠ, δεν δέχεται παιχνίδι των αγώνων της ομάδας της Μαγνησίας. Προφανώς για να μην τον μπερδεύουν οι παίκτες με τον Πανιώνιο και την Κρύσταλ Πάλας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης