Γιώργος Αρκουλής

Έχει ξεφύγει για τα καλά –τώρα με τις  ειδήσεις για τις συνέπειες του κορωνοϊού- η ενημέρωση και αυτό αποτελεί ντροπή (πρωτίστως για την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, που βλέπει, ακούει και σιωπά…). Από τη μια, ο Χατζηνικολάου και οι λοιποί έγκριτοι δημοσιογράφοι βγάζουν διάφορους επιστήμονες προκειμένου να ηρεμήσουν λίγο το κοινό ή να δώσουν ψύχραιμες συμβουλές, αλλά –από την άλλη- στα ίδια κανάλια ακολουθεί δήθεν το ρεπορτάζ πλουραλισμού με την κυρία «Κατίνα», να βγαίνει και να ουρλιάζει «εντάξει, γιατί μας τρομάζουν; Αν είναι να αρρωστήσουμε, ας αρρωστήσουμε». Και η πιο μεγάλη πλάκα; Το ότι εισαγγελείς σκέφτονται να προτείνουν ισόβια σε αποδεδειγμένα ασυνείδητους, οι οποίοι (αποδεδειγμένα και πάλι) δεν θα συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις. Μ’ άλλα λόγια «πιας τ’ αυγό και κούρευτο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η ντιρεκτίβα της κυβερνητικής παρλαπίπας συνεχίζει να μας θέλει μέσα στο σπίτι έτσι και νοιώσουμε κάτι ύποπτο, αν είναι δυνατό, μάλιστα,  να απομονωθούμε σε ένα δωμάτιο, με αντιπυρετικά, πολλά υγρά κλπ. Ξέρετε γιατί αυτή η επιμονή; Ασφαλώς και το έχετε αντιληφθεί και ας μη το λένε ξεκάθαρα. Διότι το κράτος δεν είναι σε θέση να φροντίσει – το σύστημα έχει κλατάρει για τα καλά. 

Όλα αυτά τα ακούς, τα ζυγίζεις, τα αποδέχεσαι διότι δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά και καταφεύγεις στην κλασική επίκληση θρησκευτικού περιεχομένου: «ο θεός να βάλει το χέρι του».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης