Γιώργος Αρκουλής

Ακούγοντας χθες το μεσημέρι τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο να μιλάει στην Τατιάνα Στεφανίδου (και στην εκπομπή της στον ΣΚΑΪ )  και να εκφράζει εξαιρετικά συμπαθητικές απόψεις για τους εκπροσώπους των Μσων Ενημέρωσης, θυμήθηκα τα «πρώτα του» βήματα ως νομικού, σε αθλητικές διαφορές, μαζί με τον συνεργάτη του Νάσο Αλευρά (πριν ο δεύτερος αφοσιωθεί στην Πολιτική, με την γνωστή θετική πορεία ως βουλευτής, υφυπουργός κλπ.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανεξάρτητα από το πόσο καταρτισμένος δικηγόρος είναι και το πλήθος   επιτυχιών του στις δικαστικές αρένες και μάλιστα σε δύσκολες υποθέσεις, νομίζω πως είναι «σημαιοφόρος» μιας ήπιας, ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Την οποία υπηρετεί με δική του δικηγορική εταιρία, χωρίς ποτέ να σκεφτεί να κλείσει το μάτι σες μια πολιτική καριέρα…Ως νομικός σύμβουλος –στο ξεκίνημα της καριέρας του- τού κάπως «ζωηρού» επιχειρηματία από την Νίκαια (μακαρίτη από χρόνια) Νίκου Κανελλάκη, φρόντιζε ώστε να ηρεμεί τον πελάτη του –και φίλο του- όταν εκείνος θύμωνε με δημοσιεύματα ή άδικες αποφάσεις διαιτητών. Αλλά και ως πρόεδρος τού δημοφιλούς Ιωνικού, κάποια φεγγάρια, άφησε το φιλικό του στίγμα  προς τον δημοσιογραφικό κλάδο. Αλλοι δεν το έχουν κάνει. Αλλά και ως μέλος της επιστήμης του, συχνά έδωσε την αφορμή να τον παραδεχτεί κάποιος για το ήθος του. Θυμάμαι όταν όργανο της δίωξης πέρασε χειροπέδες στον βετεράνο Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Ο Δημητρακόπουλος, πιστός στις ρίζες της επιστήμης του (μια και αποτελεί ουσιαστικά τον διάδοχο του πατρός του, εξαιρετικού δικηγόρου Αναστάσιου Δημητρακόπουλου, που λειτουργούσε υπερασπιζόμενος εν μέσω Κατοχής κάθε αδικημένο και ταλαιπωρημένο πολίτη), είχε βγει στα ΜΜΕ προκειμένου να δηλώσει κατηγορηματικά πως ήταν «μέγα λάθος να φερθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στον Λυκουρέζο». Αλλοι δεν το έκαναν.

Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η έκβαση στην αντιδικία των κυριών Μενεγάκη και Λυμπέρη για ένα δημοσίευμα περιοδικού που φαίνεται έχει καταστρέψει την φιλία τους. Ιστορία που έδωσε την αφορμή της χθεσινής παρουσίασης του ΜΔ στην  TV. Σημασία έχει ότι ο δικηγόρος Δημητρακόπουλος, έδωσε ρεσιτάλ ανθρώπινης τοποθέτησης, στην προσπάθειά του να λυθεί η υπόθεση εξωδικαστικά.

ΥΓ: Να μη ξεχάσω την μάχη που έχει δώσει (σημειώνοντας νίκη) σε ανώτατο δικαστήριο, σε βάρος του γνωστού τυποκτόνου νόμου, που κάποιος υπουργός είχε περάσει με στόχο την εκδίκηση των δημοσιογράφων. Αραγε το έχει υπόψη της η ΕΣΗΕΑ και γενικά η συντεχνία της λεγόμενης «4ης εξουσίας»;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης