Γιώργος Αρκουλής

Χρειάστηκε χθες να αγοράσω λίγο συνάλλαγμα, κάτι απλό και εύκολο, αφού μου αρκούσαν 300 στερλίνες. Σκέφτηκα λοιπόν να πεταχτώ στο φαραωνικό κτίριο του κυρίου Στουρνάρα (εννοώ την Τράπεζα της Ελλάδος) από την είσοδο της οδού Σταδίου, την πόρτα της οποίας δείχνει με το αριστερό χέρι τεντωμένο, ο έφιππος  στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (για άλλους δείχνει το μπάρα Galaxy μέσα στην στοά). Σκέφτηκα την ΤτΕ, επειδή, παραδοσιακά (από τις δημοσιογραφικές εξορμήσεις στο εξωτερικό) γνώριζα πως στο γκισέ η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, η γραφειοκρατία ελάχιστη και η προμήθεια από ελάχιστη έως καθόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμ δε! Σήμερα ισχύουν άλλα κόλπα, και το φέουδο του κορυφαίου τραπεζίτη δεν γουστάρει να βλέπει «στα πόδια» του την πλέμπα. Συνάλλαγμα, λοιπόν, προσφέρεται μόνο σε επιχειρηματίες και λοιπά στελέχη του εμπορίου. Οι απλοί πολίτες που θέλουν να το παίξουν λίγες ημέρες τουρίστες, καλά θα κάνουν να πάνε στις λοιπές Τράπεζες –προτείνεται μάλιστα η Εθνική…- ή αν θέλουν να αποφύγουν την ουρά τότε ας σπεύσουν στα ανταλλακτήρια του Συντάγματος, της Ομόνοιας και του αεροδρομίου. Δηλαδή κατ’ ευθείαν στο χαράτσι της μεγάλης προμήθειες…

Προσέξτε όμως τον αστερίσκο: Μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει συνάλλαγμα από την ΤτΕ, αλλά όχι από το κεντρικό κτίριο, αλλά σε όλα τα υποκαταστήματα των λοιπών Νομών της χώρας. Με άλλα λόγια σου λένε αν θέλεις να εξυπηρετηθείς, τράβα στον Πειραιά ή στην Λιβαδειά, ή στην Καλαμάτα να εξυπηρετηθείς.

Κατά τα άλλα, επειδή με ενόχλησε τόσο η «κεντρική απαγόρευση» όσο και η σπέκουλα, προτίμησα να πάω στην Φιλελλήνων, όπου το κατάστημα της Alpha Bank συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο και οι υπάλληλοι είναι ευγενείς και με χαμόγελο. Όπως το περίμενα τους βρήκα, μου ζήτησαν όμως να κάνω αίτηση διότι «δεν υπήρχαν διαθέσιμα» (λες και τους ζητούσα φράγκα Γουαδελούπης…) και «μετά από δύο ημέρες ξαναπεράστε»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Και όλη αυτή η περιπέτεια στην πρωτεύουσα μιας χώρας που κατά τους μήνες του φουλ τουρισμού, τζιράρει τεράστια ποσά σε εγγλέζικο συνάλλαγμα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης