Γιώργος Αρκουλής

Και να θέλει κάποιος να δει με σοβαρή ματιά τον πρόεδρο των ΗΠΑ (μιλάμε για κοτζάμ πλανητάρχη) δεν σου δίνει παρά ελάχιστες ευκαιρίες και αυτές όταν μένει με το στόμα κλειστό. Έσπαγε πλάκα το χθεσινό περιστατικό –στο πλαίσιο ομιλίας του σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του- που έκανε τον γύρο του Κόσμου μέσω της τηλεοπτικής εικόνας. Ένας Ντόναλντ Τραμπ με εκείνο το χαμόγελο που δεν ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει, πέρασε ένα χεράκι τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, επειδή –λέει- έδωσαν το «Οσκαρ» στην ταινία ενός Νοτιοκορεάτη με την ονομασία «Τα παράσιτα». Ο πρόεδρος, μάλιστα, ανέφερε ως αρνητικό επιχείρημα ότι δεν έπρεπε να δοθεί σε μια χώρα που η Αμερική έχει μαζί της προβλήματα σε θέματα εμπορίου!  Προφανώς τα ταπεινά «Χιουντάϊ» απειλεί τις αμερικάνικες λιμουζίνες! Όσο για τον διάσημο Μπραντ Πιτ («οσκαρ» β’ ανδρικού ρόλου), τον χαρακτήρισε «εξυπνάκια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την γνώμη μου πάλι καλά που οι τιμηθέντες καθάρισαν με τα όσα είπε ο πρόεδρος. Και το υποστηρίζω αυτό, διότι σε άλλες εποχές, αντίστοιχα συμβάντα θα είχαν διεκπεραιωθεί διαφορετικά. Θυμίζω τις περιπτώσεις πλήθος ηθοποιών και σκηνοθετών οι οποίοι κατηγορήθηκαν από Χούβερ, Μακάρθυ και λοιπά φανατισμένα  αμερικανάκια για πιθανό «κομμουνιστικό δάκτυλο» και έχασαν τις δουλειές τους.

Αλλά, θα μου πείτε, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο τα πράγματα στην δυτική όχθη του Ατλαντικού (και ανατολική του Ειρηνικού…) δεν ήταν «παίξε – γέλασε», όπως καλή ώρα. Οσο για το τι θα προτιμούσε ο κ. Τραμπ στον χώρο του κινηματογράφου; Θα ήθελε να είχε δοθεί το χρυσό –όπως λέγεται- αγαλματίδιο σε ταινία του στιλ «Οσα παίρνει ο άνεμος»!

ΥΓ: Που να βρεθούν σήμερα Βίβιαν Λι και Κλαρκ Γκέϊμπλ ρε πρόεδρε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ2! Ασε που ο Εμφύλιος τελείωσε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης