Γιώργος Αρκουλής

Ο αγώνας με την Καραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν ήρθε χθες βράδυ στο «Καραϊσκάκη» ν’ αποδείξει ότι οι μέχρι τώρα αποτυχίες του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού μόνο τυχαίες ή συμπτωματικές δεν ήταν στις ευρωπαϊκές του προσπάθειες. Οι Αζέροι, διέθεταν μια καλογυμνασμένη και συμπαγή ομάδα, με ποδοσφαιριστές που, αφού στο πρώτο μέρος κατάλαβαν ότι ο αντίπαλος ήταν «του χεριού τους», αγωνίστηκαν στην επανάληψη προσεκτικά και έφτασαν δίκαια στον θρίαμβο. Δηλαδή νίκησαν κατά κράτος έναν Ολυμπιακό που αγωνιζόταν με προβληματικούς αμυντικούς, μέτριους χαφ και εντελώς «ανύπαρκτους» επιθετικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν αυτού, άντε τώρα να βγάλεις άκρη με την ρεβάνς στο Μπακού…

Ο προπονητής Μίτσελ, φοβάμαι πως έχει μπλέξει για τα καλά στην προσπάθειά του να φτιάξει ένα σοβαρό και κυρίως ΜΟΝΙΜΟ  σύνολο, με δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένος να στηρίξει τους ακριβοπληρωμένους άσους που έφερε η διοίκηση στον Πειραιά (Μαρσέλο, δύο Ροντρίγκες κτλ)ή συνεχίσει να εμπιστεύεται τον 35χρονο Γάλλο Ματιέ Βαλμπουενά, διαπιστώνοντας ότι δεν διαθέτει πληρέστερο σε μπρίο, τεχνική και καλή μεταβίβαση. Κι’ αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει φρεσκάρισμα και θα αργήσει να το αποκτήσει, όσο η ηγεσία του επιμένει σε βετεράνους σταρ που πιθανώς έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της δυναμικής τους δημιουργίας μέσα στο τερέν. Εννοείται πως αυτή η πρόβλεψη ισχύει για τις προσπάθειες της ομάδας στην Ευρώπη και όχι για το υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα…

Κάτι ακόμα: ειλικρινά μπορεί να θεωρηθεί ασυγχώρητο ότι μετά από τρεις αγώνες του στον όμιλο, ο «Θρύλος» έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ και αυτό από αυτογκόλ παίκτη της Νάντ, ενώ με την χειρότερη άμυνα (8) δεν μπορεί να ελπίζει σε  θαύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης