Γιώργος Αρκουλής

Ρίχνοντας σήμερα τη ματιά σας στα φιλμ του Σαββατοκύριακου που προγραμμάτισαν τα τηλεοπτικά κανάλια, θα διαπιστώσετε εύκολα (ακόμη και με ολίγη γνώση του σινεμά) ότι την καλύτερη επιλογή την έκανε το Mega του κ. Μαρινάκη και μπράβο του. Μόνο που από μια αδικαιολόγητη απόφαση στον καταρτισμό του προγράμματος, τόσο η αποψινή ταινία όσο και η αυριανή, θα προβληθούν μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι τηλεθεατές πιθανώς θα έχουν νυστάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, θα προβληθεί η καταπληκτική εγγλέζικη παραγωγή «Λώρενς της Αραβίας», με τον Πίτερ Ο’ Τουλ και τα τέσσερα Οσκαρ. Ταινία που στο πρόγραμμα που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ, ο κριτικός της εφημερίδας έχει βάλει πέντε αστέρια.

Κρίμα όμως την καλή επιλογή, αφού νωρίτερα, υπάρχει μια αμερικάνικη σάχλα (σε σύγκριση με τον Λώρενς…) με τον τίτλο «Ζητείται κουμπάρος» (φιλμ δύο αστέρων!).

Πάμε στο αυριανό πρόγραμμα (και χρόνια πολλά για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας). Το MEGA αγόρασε και θα δείξει μετά τη μία τη νύχτα το σπουδαίο ιταλικό φιλμ «Σινεμά ο Παράδεισος», του Τζουζέπε Τορνατόρε, επίσης οσκαρικό, που η καλή εφημερίδα βαθμολόγησε με τέσσερα αστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καλύτερη ζώνη του προγράμματος δηλαδή δύο ώρες πριν, θα προβληθεί  το συμπαθητικό «Βίος και Πολιτεία» του Περάκη, δύο αστέρων, που δεν είναι για πέταμα, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το ιταλικό αριστούργημα.

Κατά την γνώμη μου οι επιλογείς της προτεραιότητας των ταινιών αδικούν το κανάλι, που –εδώ που τα λέμε- προσπαθεί από την επαναλειτουργία του να κερδίσει αξιοπρεπή βαθμό τηλεθέασης. ‘Αρα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης