Παραβάτες οι 3 στους 5!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 08:43
Παραβάτες οι 3 στους 5!

Γιώργος Αρκουλής

Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί: Περισσότερα από 500 πρατήρια βενζίνης είχαν στοχοποιηθεί από την αρμόδια Αρχή ελέγχου του κράτους, οι μάγκες οι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν να τσεκάρουν τα 306 και από αυτά, και τα 180 έβγαλαν παραβάσεις, διαφόρων ειδών: λαθρεμπορία, νόθευση, ακατάλληλες δεξαμενές κ.λπ. Με άλλα λόγια, όχι μόνο πληρώνουμε την ακριβότερη βενζίνη και πετρέλαιο στην Ευρώπη, μας κλέβουν και από πάνω, είτε με τη μέθοδο της νόθευσης είτε μέσω αέρα κοπανιστού που απολαμβάνει το ρεζερβουάρ μας από την αντλία του κάθε απατεώνα.

Και η τιμωρία των παραβατών ποια ήταν; Κατασχέθηκαν, λέει η είδηση, μερικές δεκάδες χιλιάδες καύσιμα (δηλαδή ανακουφίστηκε η φοράδα στ’ αλώνι) και -προφανώς- θα προκύψουν κάποια πρόστιμα που θα μοιάζουν με χάδια. Διότι τη ζημιά που υφίστανται καθημερινά οι καταναλωτές ουδείς κρατικός ελεγκτής μπορεί να την αποκαταστήσει.

Προτείνω στον Τριανταφυλλόπουλο, που του αρέσουν τα ανόθευτα γκάλοπ γύρω από τα απολιτικά και αθλητικά πράγματα του τόπου, να φτιάξει ένα σχετικό με την αξιοπιστία των βενζινοπωλών, «καθ’ άπασα την επικράτεια». Φοβάμαι πως το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα μας κάνει αλλεργικούς στην ανατριχίλα…

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:12