Γιώργος Αρκουλής

Και ξαφνικά, επανήλθε στη ζωή μας η ονοματολογία των κυμάτων καταστροφών, με δεδομένο ότι ελάχιστοι θυμούνται την «πρωτιά», που είχε δοθεί στην προ ετών κακοκαιρία που είχε σαρώσει ελληνικά νησιά. Τότε ήταν η «Ευρυδίκη». Αυτές τις μέρες μάς βασάνισε ήδη με καταστροφές στην Κρήτη ο «Ραφαήλ», που, ολοκληρώνοντας τον ρόλο του, μας άφησε παρακαταθήκη τη «Σοφία». Η αλήθεια είναι πως ο μόνος «Ραφαήλ» τον οποίο σέβομαι και τιμώ το έργο του είναι ο σπουδαίος ζωγράφος της Αναγέννησης, ενώ για… Σοφίες, τα πρότυπά μου είναι κάπως αμφιλεγόμενα. Έχω κατά νου τη μεγάλη κόρη του Παύλου και της Φρειδερίκης (μετά συγχωρήσεως…), η οποία κατάφερε να γίνει βασίλισσα Ισπανίας, αλλά και την τρυφερή -αλλά συμφεροντολόγα- σύζυγο του Λέοντα Τολστόι, την οποία ο μεγάλος συγγραφέας εγκατέλειψε λίγο πριν πεθάνει, μην αντέχοντας την γκρίνια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν και τα καταγεγραμμένα ρεπορτάζ, που αναφέρουν ότι η ονοματολογία τυφώνων, κυκλώνων κ.λπ. αποφασίστηκε το 1953 στις ΗΠΑ και αφορά στα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του δυτικού Ατλαντικού όταν σαρώνουν τις νότιες -συνήθως- Πολιτείες των ΗΠΑ. Όσο για την Ελλάδα; Νονοί θεωρούνται οι μετεωρολόγοι του Αστεροσκοπείου της Αθήνας και η φάμπρικα ξεκίνησε στην αρχή του 2017.

Όσο πιο γρήγορα -και ήπια- μας αφήσει η «Σοφία», τόσο το καλύτερο για όλους μας. Έτσι κι αλλιώς νιώθουμε ήδη «σοφότεροι» από όσα κατέθεσαν ήδη οι ειδικοί με τις προγνώσεις τους.

Υ.Γ.: Μικρή λεπτομέρεια. Επειδή τηρείται αλφαβητική σειρά, μετά το «Ρ» και το «Σ», θυμίζω πως η επόμενη θύελλα (την οποία απεύχομαι) θα διαθέτει ονοματάκι που θα αρχίζει από «Τ». Προτείνω λοιπόν (για ζύμωση) το «Τσουτσού», αλλά… χαριτωμένη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης