Γιώργος Αρκουλής

Υπάρχουν δύο -ισόβιοι θα έλεγα- αθλητικοί παράγοντες, οι οποίοι έχω την εντύπωση πως πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να θέλουν να παραμείνουν στη θέση του προέδρου όσο γουστάρει η ψυχή τους, λες και οι ομοσπονδίες είναι ιδιοκτησίες τους… Αναφέρομαι σε δύο πολύ σημαντικές ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων, αποδεδειγμένα με διαρκές ταλέντο, γι’ αυτό και τόσο η αντιπροσωπευτική ομάδα μας του πόλο όσο και της καλαθόσφαιρας μας έχουν προσφέρει πλήθος επιτυχιών, σε μεγάλες διοργανώσεις. Όμως, η παραμονή των ιδίων ανθρώπων για δεκαετίες στην ηγεσία της ομοσπονδίας ΕΚΟΦ και ΕΟΚ αντίστοιχα, σημαίνει ότι απαγορεύεται σε κάποιον άξιο νέο να κερδίσει τη θέση του Πειραιώτη δικηγόρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου (στην κολύμβηση και στο πόλο) ή του -γηραιού ήδη- επίσης Πειραιώτη εμπόρου Γιώργου Βασιλακόπουλου (μπάσκετ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ειδικά ο δεύτερος, φοβάμαι πως διεκδικεί σε ό,τι κάνει το «αλάθητο» χωρίς βεβαίως να είναι «Πάπας». Η εθνική ομάδα μπάσκετ -η λεγόμενη και αγαπημένη όλων των Ελλήνων- πάει καιρός που καταφέρνει να στέκεται ευπρεπώς σε επίσημα και φιλικά ματς, εντούτοις το γεγονός ότι η διοίκηση Βασιλακόπουλου (δηλαδή ο… πρόεδρος) έχει αποκλείσει τους παίκτες κλάσης ευρωλίγκα προσβάλλει βάναυσα τους φιλάθλους. Παρακολούθησα χθες βράδυ για λίγο το ματς με τη Σερβία εκτός έδρας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το 2019 στην Κίνα. Οι γηπεδούχοι πότε έκαναν πλάκα, πότε πατούσαν «φρένο», άλλοτε έδειχναν να λυπούνται τους Έλληνες και τελικά να νικούν στο ρελαντί με διαφορά 23 πόντων. Και ερωτώ: οι Σέρβοι είχαν στο τερέν ό,τι αξιολογότερο διαθέτουν.
Οι Έλληνες διέθεταν μερικούς πολύ φιλότιμους αθλητές αλλά ως εκεί. Φυσικά δεν ευθύνονται οι Κόνιαρης, Μποχορίδης, Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης, Αθηναίου, Μαυροειδής, Καλαμπόκης, Σαλούστρος κ.λπ. που τα έδωσαν όλα, αλλά έμειναν σε ένα σχεδόν φιλικό ματς στους 61 πόντους. Όμως, είναι κρίμα να νιώθουν ότι κάνουν τα ρεπό (λέμε τώρα) των Καλάθη, Σλούκα, Πρίντεζη, Παππά, Παπανικολάου, Σπανούλη και των άλλων παιδιών που απολαμβάνουμε στην ευρωλίγκα. Όπως, κρίμα είναι η «δουλοπρεπής» αποδοχή από την ΕΟΚ του αιτήματος των Μπανκς, να μην ενισχύει την ομάδα μας ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, προκειμένου να αποφύγει τραυματισμό!! Όσο για τον προπονητή μας Θανάση Σκουρτόπουλο, ότι είναι καθαρή επιλογή του Βασιλακόπουλου δεν σημαίνει πως είναι ό,τι σημαντικότερο διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ σε θέση κόουτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης