Πρώτα ο φτωχός λαός!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 00:58
Πρώτα ο φτωχός λαός!

Γιώργος Αρκουλής

Με «λαγούς» Τραπεζίτες και αβανταδόρους δημοσιογράφους, μπαίνει σιγά σιγά σε τροχιά η αμεσότητα του κυβερνητικού προγράμματος, που έχει στόχο να ανακουφίσει τους πολλούς –έναντι των ολίγων- και να οδηγήσει σε αναπτυξιακή περίοδο την χώρα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ώστε να βάλουμε μια τάξη στις προτεραιότητες. Αν πιστέψουμε την ειδησεογραφία των ημερών, αναμένεται χρηματοδότηση Τραπεζών, ώστε να μπορούν να κινηθούν και να προσφέρουν κεφάλαιο κίνησης στους «ακίνητους». Ακολουθεί το σχέδιο αναβάθμισης των βασιλικών ανακτόρων του Τατοϊου, εκεί όπου οι γαλαζοαίματοι από την Γερμανία, Δανία κλπ., απολάμβαναν την δροσιά της εξοχής και σκότωναν –άμα είχαν τραπέζι σε μέλη της υψηλής κοινωνίας- κανένα ελάφι. Από κοντά –μην ξεχνάμε- στις προτεραιότητες υπάρχει το Ελληνικό και, κάτι πολύ σημαντικό που προέκυψε ξαφνικά τις τελευταίες ώρες: Επιτροπή υπό την ηγεσία της διορισμένης από την κυβέρνηση Γιάννας Αγγελοπούλου, θα μεριμνήσει για τον μεγάλο (άρα πλούσιο!) εορτασμό των 200 ετών, από την κήρυξη της Επανάστασης εναντίον των Τούρκων! Εννοείται πως τα έξοδο θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αυτός που κατά την περίοδο της χούντας, πλήρωνε τις μεγάλες εκδηλώσεις για την περίφημη «Αρετή των Ελλήνων», με πολύωρο καρακιτσαριό στο Καλλιμάρμαρο.

Και βέβαια οφείλουμε να γιορτάσουμε την σπουδαία επέτειο, αλλά μέσα στο πλαίσιο μιας σχεδόν χρεοκοπημένης χώρας. Τι θα άλλαζε δηλαδή, αν κάποιοι επίσημοι άφηναν στις 25 Μαρτίου 2021 ένα στεφάνι με λουλούδια στους αδριάντες του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά και των άλλων ηρώων, και ακολούθως να έδινε τον τόνο μια μεγάλη συναυλία χωρίς εισιτήριο στο ΟΑΚΑ με τραγούδια του αγώνα; Δόξα τω Θεώ έχουν γραφεί αρκετά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 00:59