Γιώργος Αρκουλής

Απαλλαγές (ή μειώσεις κλπ.) φόρων ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έκτισαν σπίτι από το 2014 και μετά. Κι’ αυτό, όπως ακούστηκε από χείλη τηλεοπτικού ρεπόρτερ (και δημοσιεύτηκε σε διάφορα σάϊτ) προκειμένου να αποκατασταθεί κάπως η λεγόμενη μεσαία τάξη, που πολλά είχε υποφέρει από προηγούμενη κυβέρνηση κλπ. Να πούμε ότι είναι ένα μέτρο που θα χαρακτηριστεί «καλοδεχούμενο» ή θα εκνευρίσει την πραγματική μεσαία τάξη; Διότι, διάβολε, εν μέσω κρίσης –και με την οικοδομή σχεδόν δεκαετία στο «μηδέν»-  ποιος είχε χρήμα και κατάφερε να κτίσει; Προφανώς μόνο οι ΕΧΟΝΤΕΣ, οι οποίοι δεν ανήκουν στην μεσαία τάξη, αλλά σε εκείνην που –αν εφαρμοστεί ό,τι σχεδιάζεται- θα βγουν (ως συνήθως) κερδισμένοι!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, κυκλοφόρησε και άλλη πληροφορία, που θέλει το υπουργείο των Οικονομικών να ετοιμάζει αύξηση τελών κυκλοφορίας στα παλαιά οχήματα, κόντρα στην απλή λογική, προκειμένου –εδώ γελάνε- να τονώσει την αγορά των καινούργιων!! Αν δεν πρόκειται για σαφέστατη κοροϊδία, τότε τι; Και μάλιστα σε μια αγορά όπου οι τιμές των καινούργιων έχουν ανοίξει φτερά εδώ και κάποιους μήνες, που οι μισθοί –και οι ανύπαρκτες οικονομίες μιας οικογένειας- δεν είναι σε θέση ν’ ακολουθήσουν. Συνεπώς, ποιοι θα ευνοηθούν πάλι; Μα οι πλούσιοι αυτής της τίμιας χώρας. Η όχι;

Με όλα αυτά, η πραγματικά αδικημένη –οικονομικά- μεσαία τάξη περιμένει στην γωνία, κάπως εκνευρισμένη από την παρατεταμένη κοροϊδία. Όπως τότε με τους συνταξιούχους που περίμεναν από την…αριστερή κυβέρνηση 13ο μισθό και τους «έκατσε» ποσό επαιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης