Το κράτος μισεί τα ΑΜΕΑ;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 02:23
Το κράτος μισεί τα ΑΜΕΑ;

Γιώργος Αρκουλής

Παγιώθηκε πλέον ως… απαραίτητη είδηση το πότε, δηλαδή σε ποιαν ακριβώς ημερομηνία,  θα καταβάλλονται οι συντάξεις και τα διάφορα επιδόματα σε ευπαθείς ομάδες. Προφανώς, τα ΜΜΕ θεωρούν ότι η εν λόγω αναφορά «καίει» τους δικαιούχους, οι οποίοι –κατά τεκμήριο- την τελευταία εβδομάδα του μήνα βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν μόνο την φόδρα!

Έχουμε, λοιπόν, διαφορετικές ημερομηνίες πληρωμής δικαιούχων, ανά Ταμείο, προκειμένου –λέει ο πονηρός ο υπουργός- να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΑΤΜ των Τραπεζών και λοιπές ανοησίες, που συμφέρουν μόνο το κράτος (το οποίο, εν προκειμένω, αγοράζει χρόνο!). Εννοείται ότι «ριγμένοι» είναι μόνιμα οι συνταξιούχοι του λεγόμενου Δημοσίου, στο οποίο έχουν ταχθεί διάφοροι κλάδοι συνταξιούχων, με κυριότερους εκείνων των λεγόμενων «ευγενών Ταμείων», τα οποία, αφού  λεηλάτησαν οι κυβερνήσεις τα αποθεματικά τους, τα ενέταξαν στον ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, εκεί όπου το Κράτος έχει αποφασίσει να διαφημίσει την αδιαφορία του, αφορά τις ευπαθείς ομάδες και ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, δηλαδή το μικρό ποσό που δίνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Αυτά τα άτομα, με σπέσιαλ κυβερνητική απόφαση, θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ό,τι δικαιούνται –προσέξτε- την τελευταία ημέρα του Αυγούστου!

Ντροπή δεν είναι;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 02:24