Γιώργος Αρκουλής

Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι, όμως συνηθίζω να παίρνω την τηλεοπτική ενημέρωση της ημέρας από το κεντρικό κανάλι της ΕΡΤ. Κυρίως επειδή δεν διακόπτεται η ροή των ειδήσεων με ακατάσχετη διαφήμιση ή δήθεν ειδήσεις που διαφημίζουν γκαλερί, προσεχείς ταινίες ή φιλανθρωπικά γκαλά «υπό την αιγίδα του τάδε ιδρύματος πλουσίων», για καλό σκοπό. Εννοείται πως δεν είμαι έτοιμος να δεχτώ κάτι όταν υπογείως κρύβεται προπαγάνδα. Για παράδειγμα, χθες βράδυ δόθηκε υπερβολικός χρόνος στην επίσκεψη του Πούτιν στο Βελιγράδι, και ήταν αρκετά αστείο να βλέπεις τον ντόπιο δίμετρο πρόεδρο να σκύβει υπερβολικά προκειμένου ο «ταβάριτς» να τον παρασημοφορήσει με το μετάλλιο «Αλέξανδρος Νιέφσκι». Για να κλείσει η εικόνα με ένα χαριτωμένο κουτάβι (ελπίζω καθαρόαιμης ράτσας) που δωρίστηκε στον Βλαδίμηρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία να σημειώσω μια μικρή παρατήρηση για την κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου, την οποία χειροκροτώ για τη νηφάλια τακτική της, τη σταθερή σοβαρότητα και τα καλά ελληνικά, όμως υπάρχει κάτι που οφείλει να το βελτιώσει. Λόγου χάρη, πριν κλείσει, σχεδόν πάντα καληνυχτίζει τους τηλεθεατές με τρεις λέξεις που δεν εκφράζουν απολύτως τίποτα. Λέει: «Ένα όμορφο βράδυ» (Κι ας βρέχει καταρρακτωδώς). Εννοεί «Ευχές για ένα όμορφο βράδυ», αλλά δεν το τολμά, άγνωστο γιατί. Όσο για την αθλητική ενημέρωση, που ακολουθεί, όταν -όπως χθες- γίνεται από τη συμπαθή νεαρή ρεπόρτερ, η αποφώνηση κλείνει -συνήθως- με τη φράση «Καλό βράδυ ΣΕ ΟΛΟΥΣ». Προφανώς, για να μην ξεχάσει το ανδρικό (ή το γυναικείο) κοινό. Χθες, πάντως, ήταν σωστή αναφέροντας: «Ευχές για ένα χαρούμενο βράδυ».

Θυμήθηκα -με την ευκαιρία- τον γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή Παπαγιάννη, ο οποίος, ως επιμελητής του δελτίου σε περιθωριακό κανάλι, αποχαιρετούσε αργά το κοινό του λέγοντας «Καλό βράδυ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ». Αν τον είχε ακούσει έστω μία φορά ο 97χρονος πλέον πρίγκιπας του Εδιμβούργου Φίλιππος (γνωστός και ως βασιλικός σύζυγος στη Μ. Βρετανία), θα είχε αποφύγει με το αμάξι του το χθεσινό στουκάρισμα σε βάρος ενός οικογενειακού van, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν σοβαρά ο ίδιος και τα θύματά του.

Άραγε, το πρόστιμο που θα χρεωθεί για την παράβαση ο γηραιός γαλαζοαίματος θα το πληρώσει το πόπολο ή θα ανοίξει η αγαπημένη του σύζυγος το βασιλικό πουγκί; Το αναφέρω γιατί έχω ακούσει πως βάζει το χέρι στην τσέπη μόνο όταν κρυώνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης