Ζητείται ψυχίατρος…

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 01:52
Γιώργος Αρκουλής
Ζητείται ψυχίατρος…

Με αφορμή τον χθεσινοβραδινό αγώνα  ΑΕΚ - Αρη Θεσσαλονίκης, τον οποίο παρακολούθησα σε κάποιο καφενείο γεμάτο ΑΕΚτζήδες, έχω να παρατηρήσω μερικά πράγματα που με υποχρεώνουν να δω την γηπεδούχο –άλλοτε πανίσχυρη ομάδα που κατακτούσε τίτλους- με πολλή συμπάθεια... Πάμε:

Οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει τον ποδοσφαιριστή Πέτρο Μάνταλο πολύ καλό.

Είναι.

Και ταλέντο διαθέτει και ομαδικό πνεύμα διαθέτει  και ο καλός χαρακτήρας δεν του λείπει. Μάλιστα ελλείψει καλύτερου  μαχητή, η ηγεσία του συλλόγου τού εμπιστεύτηκε,  την αρχηγεία μέσα στο τερέν, ενώ και διάφοροι ομοσπονδιακοί τον υπολογίζουν για την Εθνική ομάδα. Στοιχείο που επίσης είναι λογικό, αφού – μην ξεχνάμε – στην τωρινή εθνική μας ομάδα παίζει ακόμα και ο Κουρμπέλης!

Αναρωτήθηκα, ωστόσο, βλέποντας χθες  αυτόν τον ποδοσφαιριστή, (αναφέρομαι πάντα στον  Μάνταλο) τι είχε στο μυαλό του όταν χωρίς να δικαιολογεί η στιγμή και χωρίς κανείς να το περιμένει, του λόγου του υπέπεσε σε κλασικό πέναλτι, πετώντας κάτω αντίπαλό του. Ενέργεια την οποία μόνο μια καλή ψυχιατρική άποψη θα μπορούσε να ερμηνεύσει…

Αν προσέξατε την φάση –όσοι χαρίσατε το βραδινό του Σαββάτου στον εν λόγω αγώνα- ο Μάνταλος ανέτρεψε αντίπαλό του, ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ (Μπάρκας) είχε μπλοκάρει και ήταν έτοιμος να προωθήσει τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Κάποιοι θαμώνες του καφενείου στο διπλανό τραπέζι, ούρλιαξαν ότι δεν ήταν πέναλτι, διότι δεν επρόκειτο για  φάση  γκολ κλπ. Σαφής η ανοησία, διότι και στην άλλη πλευρά του γηπέδου να υπάρχει η μπάλα, χωρίς να έχει σφυριχτεί διακοπή, το πέναλτι είναι πέναλτι και δικαιολογεί κίτρινη κάρτα.

Η ουσία ήταν πως η ΑΕΚ βραχυκυκλώθηκε για τα καλά από  την άτυχη σκέψη του αρχηγού της, δέχτηκε δεύτερο γκολ και το ότι  ισοφάρισε δύο φορές μπορεί να χαρακτηριστεί άθλος. Ξέρετε γιατί; Διότι η χθεσινή ΑΕΚ έχει ξεχάσει να αποδίδει έχοντας βλέψεις σε κάτι πολύ υψηλό. Μπορεί να φταίει ο προπονητής, μπορεί η διοίκηση που εμπιστεύεται μέτριους αλλοδαπούς παίκτες, μπορεί να λείπει η «ΑγιαΣοφιά», ό,τι κι’ αν φταίει, ένα είναι γεγονός. Ότι για να πάρουν μπρος οι «φτερούγες»  του Δικεφάλου «θέλει δουλειά πολλή».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 01:58