Γιώργος Αρκουλής

Δεν είναι λίγες οι φορές –τόσο  στην πρώτη του θητεία όσο και στην τρέχουσα- που ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει μια πόλη πρότυπο Πολιτισμού και ναυτοσύνης, ώστε οι επισκέπτες να μένουν και όχι να σπεύδουν στην πρωτεύουσα κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θυμήθηκα παρατηρώντας την χθεσινή φωτογραφία από  την απονομή στον ΝΑΥΑΡΧΟ Καρλ Σουλτζ, της πλακέτας που τον έχρισε επίτιμο μέλος του Propeler Club ΠΕΙΡΑΙΑ. Ο κ. Σουλτζ, παρά το γερμανικό του επώνυμο είναι Αμερικανός και κατέχει την θέση διοικητή του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ. Οπότε, δεν ήταν κακή σκέψη να τιμηθεί από το πειραιώτικο κλαμπ κλπ.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή ένσταση (κι’ εδώ κολλάει η προσπάθεια του Μώραλη να αναδείξει την πόλη του, δηλαδή τον υποβαθμισμένο στην πράξη Πειραιά). Είναι η επιλογή –για την τελετή- στο ρεστοράν «Διόνυσος», οπότε τα φωτο-ενσταντανέ της εκδήλωσης, είχαν ως φόντο τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με Παρθενώνα, πύλη Ηρωδείου κλπ. Ευτυχώς, το αυτοκινητάκι του Σάκη είχε απομακρυνθεί…

Και η απορία της στήλης: Ολόκληρος Πειραιάς, με την Καστέλα του, το Πασαλιμάνι του, τον Ναυτικό του ‘Ομιλο,  το Τουρκολίμανο με τις διάσημες ψαροταβέρνες, τον χαλβά Δραπετσώνας  και γενικά ένας χώρος με ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, και…αύρα προπέλας, δεν έφταναν ώστε  το ΔΣ του «Κλαμπ της Προπέλας» Πειραιά, να  φιλοξενήσουν και να τιμήσουν ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ τον διάσημο φιλοξενούμενο; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίμα (για τους Πειραιώτες…)

Κατά τα άλλα, πιστεύω να αντιληφθήκατε τα ασυγχώρητα λάθη του προπονητή του ΠΑΟΚ στο ματς με την ισάξιά του (αλλά πρωτάρα στας Ευρώπας) Κράσνονταρ. ‘Εβαλε έναν 18χρονο στο κέντρο της άμυνας, που δεν θέλει πολύ να τον καταστρέψει με ένα-δυ ακόμη λάθη απειρίας του, ενώ τον κλασικό στόπερ ονόματι Κρέσπο, τον άφησε εξήντα τόσα λεπτά σε θέση δεξιού εξτρέμ. Όσο έπαιξε, ήταν ο κορυφαίος (της Κράσνονταρ). Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ με τα χθεσινά του χάλια ήταν αδύνατο να αποφύγει τον αποκλεισμό. ‘Ο,τι άλλο πλασσαριστεί σήμερα από τα Μέσα, θα είναι μπλα μπλα και «μνημόσυνα» για τα φράγκα των Ομίλων που χάθηκαν κλπ. Μεσοκυνυηγός κλάσης ο Γάλλος Ρεμί Καμπελά και εκτός φόρμας ο γνωστός μας για την δράση του στον Παναθηναϊκό Σουηδός Μάρκος Μπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης