Σε καραντίνα τίθεται εκ νέου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν επανεξετάστηκε και βγήκε εκ νέου θετικός σήμερα το πρωί χωρίς ωστόσο να αισθάνεται συμπτώματα ενώ θα επιστρέψει σε περιορισμό για να προστατέψει το περιβάλλον του, ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Δρ Κέβιν Ο΄Κόνορ, σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφού βγήκε αρνητικός το βράδυ της Τρίτης, το πρωί της Τετάρτης, το πρωί της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός ξανά το αργά το πρωί του Σαββάτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γιατρός του Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γιατρού του στον Λευκό Οίκο, το τεστ αντιγόνου βγήκε θετικό, ωστόσο ο πρόεδρος δεν έχει συμπτώματα και αισθάνεται πολύ καλά. «Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει λόγος να ξαναρχίσουμε τη θεραπεία αυτή τη στιγμή, αλλά θα συνεχίσουμε τη στενή παρακολούθηση», ανέφερε ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, που διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 πριν από εννέα ημέρες, «θα επαναλάβει τα αυστηρά μέτρα της απομόνωσης», έγραψε ο Κέβιν Ο΄Κόνορ, σύμφωνα με τον οποίο οι περιπτώσεις που εκδηλώνεται εκ νέου θετικότητα είναι συχνές σε ασθενείς με Covid-19 στους οποίους χορηγείται θεραπεία με το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid της Pfizer.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης