Την αφαίρεση της βρετανικής υπηκοότητας από την Σαμίμα Μπεγκούμ, την γνωστή ως «Νύφη του ISIS», επιβεβαίωσε η Δικαιοσύνη, η οποία δεν έκανε δεκτή την έφεση της στην απόφαση του 2019.

Η 23χρονη γυναίκα έφυγε από το Λονδίνο το 2015, σε ηλικία 15 ετών, και ταξίδεψε μαζί με δύο συμμαθήτριές της στη Συρία. Εκεί παντρεύτηκε έναν τρομοκράτη του ISIS και έγινε μητέρα τριών παιδιών τα οποία πέθαναν σε νηπιακή ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019, της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας. Η Μπεγκούμ προσέφυγε εναντίον της απόφασης τον Νοέμβριο, με τους δικηγόρους της να υποστηρίζουν ότι το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ερεύνησε αν η πελάτισσά τους ήταν «ένα παιδί που είχε πέσει θύμα trafficking. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν επίσης πως ο τότε υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ είχε προαποφασίσει την αφαίρεση της βρετανικής υπηκοότητας.

Αντίθετα, η νομική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για περίπτωση trafficking και ότι η Μπεγκούμ είχε ευθυγραμμιστεί πλήρως με το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης