Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αυξάνεται στη Δανία, ανέφεραν σήμερα Τετάρτη οι Αρχές, επικαλούμενες προκαταρκτικά στοιχεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το 27% των θετικών διαγνώσεων, το γενετικό υλικό των οποίων αναλύθηκε ήταν φορείς του στελέχους B117, από 20% την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε σε μια έκθεση το State Serum Institute (SSI).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δανία είναι από τις χώρες που έχουν το προβάδισμα στην αλληλούχιση του γονιδιώματος που χρησιμοποιείται για την ανάλυση του γενετικού υλικού του κορωνοϊού προκειμένου να προσδιοριστούν τα στελέχη.

Ο αριθμός αναπαραγωγής του νέου στελέχους, που δείχνει σε πόσους άλλους μπορεί να μεταδώσει τον ιό ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί από αυτόν, είναι 0,99%, ανέφερε χθες, Τρίτη, το SSI, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή ο ιός υποχωρεί ελαφρά.

Ο γενικός αριθμός μολύνσεων πέφτει στη Δανία μετά την επιβολή από την κυβέρνηση σκληρών μέτρων lockdown, με μόλις 470 θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι χιλιάδων μολύνσεων την ημέρα, που καταγράφονταν στα τέλη του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 1.690 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης