Φράουκε Πέτρι: Αυτή είναι η γυναίκα που φοβάται -όσο κανέναν- η Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για την επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)», μητέρα 4 τέκνων και πρώην καθηγήτρια χημείας η οποία άφησε τις παραδόσεις μαθημάτων για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.
Η αρχηγός του AfD έχει προκαλέσει αναστάτωση στην καγκελαρία καθώς παρά τις προκλητικές και ενίοτε απειλητικές δηλώσεις της, κέρδισε υψηλά ποσοστά –διψήφια- στις εκλογές που διεξήχθησαν σε τρία γερμανικά κρατίδια.

Η Πέτρι δεν δίστασε να δηλώσει πρόσφατα πως η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί όπλα κατά των προσφύγων!

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μanheimer Morgen», απάντησε σε ερώτηση για το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση ενός αστυνομικού στα σύνορα όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, ως εξής:

«Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, εν ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση».

Όπως έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης ενώ το λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα AfD συγκεντρώνει από 10% έως 23% στις τρεις ψηφοφορίες, τα ποσοστά της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άγκελα Μέρκελ σημείωσαν μεγάλη πτώση, υπό την σκιά της έντονης αντιπαράθεσης για την προσφυγική κρίση.