Τις στιγμές που έζησε προ ημερών, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον «μακελάρη» της Νίκαιας Mohamed Bouhlel, από την επίθεση με το λευκό φορτηγό σε συγκεντρωμένο πλήθος  στη Νίκαια, περιέγραψε ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος πήδηξε στο όχημα.

Ο Alexander Migues ανέφερε πως όταν αντελήφθη ότι ο οδηγός του φορτηγού επιτάχυνε και επρόκειτο να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους πολίτες, άφησε τη μηχανή του και πήδηξε στο φορτηγό, με στόχο να ανοίξει την πόρτα και να ακινητοποιήσει τον δράστη.

«Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα. Τότε είδα κάποιον να τραβάει ένα όπλο και να το στρέφει επάνω μου» ανέφερε και πρόσθεσε πως τότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Η απόπειρα αυτή έδωσε την ευκαιρία σε έναν άλλο μοτοσικλετιστή να ρίξει τη μηχανή του στις ρόδες του φορτηγού, γεγονός που ανέκοψε την ταχύτητά του.

Χάρη στις δύο αυτές ενέργειες, πολλοί άνθρωποι σώθηκαν, καθώς το φορτηγό είχε πιο χαμηλή ταχύτητα και κάποιοι μπόρεσαν να αντιδράσουν έγκαιρα, σώζοντας τις ζωές των ιδίων αλλά και άλλων ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης.

Ο Migues είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τι συνέβη τη νύχτα εκείνη στη Νίκαια, ενώ ευχή του ήταν να μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο, και να κατάφερνε να ακινητοποιήσει τον δράστη.