Αγωγή κατά του Τομ Φορντ κατέθεσε ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού Στιβ ΜακΚουίν.

Βάσει της αγωγής, ο Στιβ ΜακΚούιν έκανε τις ζακέτες μόδα και ο Τομ Φορντ προσπαθεί να αξιοποιήσει τη φήμη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάντγουικ ΜακΚουίν ελέγχει τα δικαιώματα δημοσιότητας του πατέρα του μαζί με την τράπεζα City National Bank και ισχυρίζεται ότι η σειρά ανδρικών ρούχων «McQueen» του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Τομ Φορντ τα καταπατά.

Στην κορύφωση της καριέρας του, που περιλάμβανε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες του 1968 «Τhe Thomas Crown Affair» και «Bullitt», ο ΜακΚουίν ήταν από τους κορυφαίους και πιο υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο.

Πέθανε το 1980, αλλά, σύμφωνα με την καταγγελία, η εμπορική χρήση της εικόνας του εξακολουθεί να έχει ζήτηση. Εκτός από το γεγονός ότι είναι γνωστός ως «κακό αγόρι» με ρόλους σε τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, ο ΜακΚουίν ήταν γνωστός και για το στυλ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες ενδυματολογικές επιλογές στην πραγματικότητα είναι συνώνυμες με τον McQueen» γράφει ο δικηγόρος, Κιθ Γουέσλι στην καταγγελία.

«Ένα τέτοιο ένδυμα ήταν η μάλλινη ζακέτα με ξεχειλωμένο γιακά … Ο ΜακΚουίν έκανε τη ζακέτα μόδα – σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Τζέιμς Μποντ τη φόρεσε σαράντα χρόνια αργότερα» αναφέρεται στην αγωγή.

Ο Τομ Φορντ πουλά μία ζακέτα από μαλλί έναντι 2.390 δολ. και μία ζακέτα από μαλλί μερινό 1.690 δολ. μέσω της ιστοσελίδας του, σύμφωνα με την καταγγελία. Η εταιρεία Neiman Marcus πουλά τη συγκεκριμένη σειρά του Τομ Φορντ και χρησιμοποιεί το πλήρες όνομα του ηθοποιού. Η Bergdorf Goodman τις περιγράφει ως «εμπνευσμένες από τον θρυλικό Steve McQueen».

Ο Τσάντγουικ ΜακΚουίν, σύμφωνα με το THR, ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες εμπορεύονται τη φήμη του ηθοποιού και δίνουν την ψευδή εντύπωση ότι οι ζακέτες έχουν εγκριθεί από την οικογένεια και καταθέτει αγωγή -μεταξύ άλλων- για παραβίαση του εμπορικού σήματος, ψευδή προώθηση και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο γιος του ηθοποιού ζητεί την παραίτηση από τα αποκτηθέντα κέρδη, αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων, την επιβολή απαγόρευσης στις εταιρείες να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα, το όνομα, τη μορφή ή να κάνουν οποιονδήποτε συσχετισμό με την οικογένεια και να δοθεί εντολή καταστροφής όλων των προϊόντων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης