Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόφα, τον ισχυρότερο που έπληξε φέτος τις Φιλιππίνες, ενώ στους 844 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής ‘Αμυνας της χώρας. Διασώστες εντόπισαν 65 πτώματα χθες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1.020.

«Δεν θέλουμε να χάσουμε τις ελπίδες μας ότι οι αγνοούμενοι είναι ακόμα ζωντανοί, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, Μπενίτο Ράμος. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον τυφώνα που έπληξε τις Φιλιππίνες στις 4 Δεκεμβρίου, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά.

Σύμφωνα με τον Ράμος, οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν κυβερνητικά κτήρια, σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και κέντρα φιλοξενίας, όπου πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο. Οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Μπόφα σε υποδομές και στη γεωργία υπολογίζονται σε 24,16 δισεκατομμύρια πέσος (589,26 εκατομμύρια δολάρια).

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής