Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε σήμερα τη δυσφορία του σχετικά με το γεγονός ότι οι νέοι Ρώσοι θέλουν να εργαστούν ως δημόσιοι υπάλληλοι, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί απόδειξη για την ενδημική διαφθορά στην χώρα.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι θέλουν να γίνουν κρατικοί αξιωματούχοι», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας σε επιχειρηματίες στο Κρεμλίνο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar- Tass.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε τους σύγχρονους αξιωματούχους με τον Ακάκι Ακακίεβιτς, τον ήρωα του Νικολάι Γκόγκολ στο βιβλίο του με τίτλο «Το Παλτό», το οποίο έχει θέμα τη δυστυχισμένη ζωή ενός φτωχού χαμηλόβαθμου δημόσιου υπαλλήλου.

«Οι νέοι σκοπίμως επιλέγουν τον δρόμο του δημοσίου υπαλλήλου Ακάκι Ακακίεβιτς αλλά είναι μία δουλειά με αναγνωρισμένο κύρος; Όχι. Είναι καλοπληρωμένη; Είναι κακοπληρωμένη» πρόσθεσε.

«Αυτός ο δρόμος επιλέγεται επειδή είναι ο γρήγορος δρόμος για τη συσσώρευση πλούτου, κάτι που συνεπάγεται διαφθορά», δήλωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος.