Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος: ανήλθαν σε 10.945 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το άθροισμα των περιπτώσεων να ξεπερνά έτσι το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου (ανέρχονται σε 1.010.055 επακριβώς), καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αναζωπύρωση της πανδημίας από τα τέλη του Ιουνίου, που αποδίδεται στη Δέλτα, ακόμη πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

Το ίδιο διάστημα, 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει μέχρι στιγμής τους 6.880 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους 690 (+26 σε 24 ώρες). Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιστατικών Covid επίσης αυξήθηκε, φθάνοντας τα 74.817.

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, πάνω από 5,91 εκατ. πολίτες της χώρας –το 63,3% του πληθυσμού– έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,45 εκατ. τη δεύτερη δόση και πάνω από 1,63 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι μειώνει στα 30 έτη το κατώτερο ηλικιακό όριο για τη χορήγηση της 3ης δόσης. Αξιοποιείται κυρίως το σκεύασμα της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ μειώνει σταδιακά το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση 3ης δόσης στον πληθυσμό του, αψηφώντας την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να υπάρξει μορατόριουμ στις αναμνηστικές δόσεις, ώστε να μπορέσουν να διανεμηθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες, όπου τα επίπεδα ανοσοποίησης είναι ακόμη πολύ χαμηλά.

Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ αντέταξε ωστόσο τα επιχειρήματα ότι η χορήγηση αυτών των δόσεων στο Ισραήλ των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια διαθεσιμότητα παρά ελάχιστα, ενώ θα επιτρέψει να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματική είναι η 3η δόση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua. AFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης