1,5 δισ. δολάρια για το Προεδρικό Κέντρο Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 11:25
1,5 δισ. δολάρια για το Προεδρικό Κέντρο Ομπάμα
Η κατασκευή και η λειτουργία του Προεδρικού Κέντρου Μπαράκ Ομπάμα στο Σικάγο μπορεί να χρειαστεί 1,5 δισ. δολάρια, τρεις φορές περισσότερα από ό,τι κόστισε το Προεδρικό Κέντρο του Τζορτζ Μπους στο Ντάλας.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ομάδα του Κέντρου, Τοντ Γουίλιαμς και Μπίλι Τσιέν, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ένα τέτοιο τεράστιο ποσό, διότι ο Ομπάμα αρνήθηκε να κάνει πολλά πράγματα για να συγκεντρώσει χρήματα όσο ήταν στο Οβάλ Γραφείο.

Το Κέντρο Ομπάμα εκτιμάται ότι θα είναι τόσο ακριβό, καθώς θα πρέπει να κατασκευαστεί η προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο για τη ζωή της Μισέλ και του Μπαράκ Ομπάμα, και οι ομοσπονδιακοί νόμοι ορίζουν ότι οι πρώην πρόεδροι θα πρέπει να έχουν αρκετές δωρεές ώστε να μπορούν να καλύπτουν το ετήσιο κόστος λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

«Δεν είναι εύκολο» δήλωσε ο Γουίλιαμς και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μόνο για τη διατήρηση του παρελθόντος. Πρόκειται για το μέλλον».

Η κατασκευή του κτηρίου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 200 εκατ. δολάρια. «Αλλά τους είπα ότι θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια» τόνισε ο Γουίλιαμς.

Το αρχιτεκτονικό δίδυμο έχει επίσης σχεδιάσει το Ίδρυμα Barnes στη Φιλαδέλφεια, το Μουσείο Τέχνης του Φοίνιξ και το Κέντρο Τεχνών Λόγκαν στο Σικάγο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 12:56