Δεδομένης της δημιουργίας 227.000 νέων θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα, μπορεί να γίνει η εκτίμηση ότι «η αμερικανική οικονομία αναρρώνει», δήλωσε ο Άλαν Κρούγκερ, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα.

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό στο 8,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας για την τήρηση στατιστικών στοιχείων σχετικά με την αγορά εργασίας, της Bureau of Labour Statistics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό των ανέργων καταγράφει μείωση από τον Αύγουστο και μετά. Για τρίτο διαδοχικό μήνα δημιουργούνται περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά από το 2011.

«Τα νέα στοιχεία για τους ανέργους είναι ακόμη μια ένδειξη ότι η οικονομία μας αναρρώνει, μετά τη δεινότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου, μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929», σχολίασε ο κ.Κρούγκερ.

«Πρέπει συνεχώς να εφαρμόζουμε μια οικονομική πολιτική (…) η οποία θα μας βγάλει από την ύφεση που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη του 2007», πρόσθεσε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης