Σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Challenger και η NASA τιμά τη μνήμη των αστροναυτών της που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αποστολών στο Διάστημα.

Το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλα τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και μια δασκάλα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως την καταστροφή του Challenger παρακολούθησαν «ζωντανά» εκατομμύρια τηλεθεατές, καθώς η απογείωσή του μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής της NASA, Τσάρλι Μπόλντεν, κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον στη μνήμη όλων των αστροναυτών που σκοτώθηκαν, ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Διάστημα.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα διαστημικά κέντρα Κένεντι στη Φλόριντα και Τζόνσον στο Χιούστον.

«Στην πορεία της ιστορίας έχουμε δει πως οι μεγάλες επιτυχίες έχουν και μεγάλο κόστος. Θρηνούμε για τους γενναίους αστροναύτες που έκαναν την απόλυτη θυσία, στηρίζοντας τις αποστολές της NASA» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, για να προσθέσει κλείνοντας: «Μέσα από τον θρίαμβο και την τραγωδία, ο καθένας από μας κέρδισε από το κουράγιο και την αφοσίωσή τους. Τιμούμε τη μνήμη τους, προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης