Η Ινδία μπορεί να καυχιέται ότι θρέφει στους κόλπους της τη γηραιότερη επαγγελματία σκοπευτή παγκοσμίως.

Η Chandro Tomar, παρά τα 78 της χρόνια, είπε να μην περιοριστεί στο πλέξιμο, αντίθετα επέλεξε να γεμίσει τον χρόνο της με κάτι πιο…δυναμικό. Έτσι, μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει περισσότερα από 25 εθνικά πρωταθλήματα σκοποβολής στην Ινδία, αλλά έχει καταφέρει παράλληλα να μεγαλώσει έξι παιδιά και 15 εγγόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελα να κάνω κάτι χρήσιμο στη ζωή μου και να δείξω στον κόσμο τις δεξιότητές μου. Όταν έπιασα το πρώτο όπλο στα χέρια μου, ήταν σαν να γαντζώθηκε. Απέδειξα σε όλο τον κόσμο ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία και ότι, αν θες, μπορείς να κάνεις τα πάντα» δηλώνει η ίδια.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι η σχέση της με τα όπλα είχε ξεκινήσει από παλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο προπονητής μου έμεινε έκπληκτος με τον στόχο μου» αναφέρει και προσθέτει: «όσο εργαζόμουν στη φάρμα για να μεγαλώσω την οικογένειά μου, έκανα εξάσκηση βάζοντας στόχο πέτρες και πετώντας μπουκάλια στον αέρα».

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν η Chandro πήγε την εγγονή της σε μια τοπική σχολή σκοποβολής.

Η εγγονή της ντρεπόταν, αλλά η γιαγιά έγινε δεκτή στη σχολή με ενθουσιασμό. «Επειδή ντρεπόταν η εγγονή μου», δηλώνει η ίδια, «αποφάσισα να προσπαθήσω εγώ. Ο προπονητής έμεινε έκπληκτος με τις δυνατότητές μου. Μου είπε να έρχομαι συχνά στη σχολή, καθώς διαθέτω ταλέντο».

Μάλιστα, όπως αναφέρει με καμάρι, έχει νικήσει ακόμη και τον αναπληρωτή γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας από το Δελχί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης